Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovRSS FeedPrijava



Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček - Ceruli,Monk of Dark World

 
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček - Ceruli,Monk of Dark World
Avtor Sporočilo
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček - Ceruli,Monk of Dark World Odgovori s citatom
Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček
Članek 2 – Dark World – Ceruli, Monk of the Dark World

Minil je skoraj en teden, jaz pa se kot obljubljeno vračam z novim člankom. Kot sem že naznanil na koncu prejšnjega, bo tokrat govora o prihajajočih Dark Worldih. 18. oktober je uradni datum, ko bo Structure Deck: Gates of the Underworld ugledal luč trgovinskih polic, s čimer se bo začela tudi povsem nova smer v naši YGO meti. Več o tem oz. natančneje – o različnih buildih Dark World deckov – je pisal RandomGaara v svojem članku na eTCG-ju.

Preden začnemo, vam moram najprej sploh predstaviti efekte novih Dark World kart:

Grapha, Dragon Lord of Dark World
You can return 1 face-up "Dark World" monster you control to the hand, except "Grapha, Dragon Lord of Dark World", and Special Summon this card (from your Graveyard). If this card is discarded from the hand to the Graveyard by a card effect: Target 1 card your opponent controls; destroy that target. If this card was discarded by an opponent's card effect, look at 1 random card in your opponent's hand also. If that card is a monster, you can Special Summon it.


Snoww, Unlight of Dark World
If this card is discarded from your hand to the Graveyard by a card effect: Add 1 "Dark World" card from your Deck to your hand. If this card is discarded by an opponent's card effect: You can select 1 monster in your opponent's Graveyard; Special Summon it to your side of the field in face-up Defense Position.


Gate of the Dark World
Face-up Fiend-Type monsters gain 300 ATK and DEF. Once per turn: You can banish 1 Fiend-Type monster from your Graveyard; discard 1 Fiend-Type monster, then draw 1 card.


Dark Worldi so deck, ki ima veliko različnih možnosti, kako ga igrati. Med te možnosti sodijo naslednje:

Dark Worldi z Grapho in brez Black Luster Soldier – Envoy of the Beginninga
Dark Worldi z opcijo BLS-ja
Dark World Chaos z light-splashem
Dark Worldi s Ceruli, Monk of the Dark World
Dark Worldi s Fabledi in z ali brez chaosa
Dark World Control s Pot of Duality
Dark World hibridi



CERULI, MONK OF DARK WORLD


Do sedaj so najpopularnejši postali razni buildi okoli Graphe, zato skoraj ne bi bilo dovolj zanimivo takemu buildu posvetiti celotnega članka. Namesto tega bom raje predstavil varianto, ki igra na Cerulija, da izkoristi ves skriti potencial boss monsterjev. Kaj pa ta karta sploh počne?


Ceruli, Monk of Dark World
If this card is discarded to the Graveyard by a card effect, Special Summon this card to your opponent's side of the field in face-up Defense Position. When this card is Special Summoned by the effect of a "Dark World" card, your opponent selects 1 card in their hand and discards it.


Seveda ta specifični deck ne nastane tako, da Cerulija kar vržemo v že dokončan deck. Moj osebni stil je, da gradim decke okoli točno določene ideje ali karte, ker samo tako lahko te karte najbolje izkoristim. Posledično moramo v deck integrirati dovolj kart z discard-efekti in Dark World pošasti z "drugim efektom".
Rojstna ura tega archetypa leži že pol desetletja v preteklosti, kar nam izbiro izrazito olajša. Še toliko lepše pa je, da so ti zastareli in delno pozabljeni efekt več kot dovolj, da po izidu structure decka metagame krepko premešajo.

Broww, Huntsman of Dark World
Goldd, Wu-Lord of Dark World
Sillva, Warlord of Dark World


Če na hitro povzamemo – ti efekti decku prinašajo hitrost, uničevalno sposobnost ter kontrolo v čisti obliki. De facto je bilo v preteklosti pod normalnimi pogoji iz teh kart nemogoče iztisniti popolni potencial njihoviih efektov. Zahvaljujoč po napadu sicer šibkemu Ceruliju pa imamo zdaj na razpolago troje močnih efektov!


MONSTER LINE-UP

Krivda za odvisnost tega formata od boss monsterjev leži predvsem v novem konceptu t.i. XYZ pošasti. Da bo ta pomagal tudi Dark World decku, ne bi smel nihče resneje podvomiti in da je ravno zloglasni Tour Guide from the Underworld najučinkovitejše sredstvo za realizacijo XYZ-summona, pa dokazujejo prvi turnirji po izidu nove banliste.
Uporaba vodičke odpre igralcem Dark World deckov številne možnosti. Po eni strani je povsod govora o instant XYZ-summonu via Tour Guide-Tour Guide ali Tour Guide-Broww, Huntsman of Dark World, po drugi strani se pa kot search-opcija ponuja tudi Sangan; toda prav v tem buildu bom, na verjetno veliko začudenje večine bralcev, le-tega pogrešil. Razloga za to sta predvsem veliko pomanjkanje na porstoru v decku in dejstvo, da v glavnini potrebujem Dark World pošasti. Prav tako želim preprečiti, da Sangana vlečem, ker moram potem zanj zapraviti normal summon.
Naša reprezentanca je zdaj torej sestavljena iz presunljivega novega boss monsterja Grapha, Dragon Lord of Dark World, Snowwa kot internega searcherja in pa srca decka, Cerulija. Tem se pridružijo še že zgoraj omenjeni veterani. Na koncu pa še en monster, ki je poleg Tour Guida predviden za normal summon: Fabled Raven. Ta vran enkratno podpira filozofijo Dark World decka.
V osnovi stoji Raven za še en dodatni discard-efekt, poznejša uporaba pa je tako raznolika, da se mu zelo dobro poda pridevnik »situacijski«. Končna ekipa zgleda torej takole:


3 Grapha, Dragon God the Dark World
3 Snow, Magician of the Dark World
3 Ceruli, Monk of the Dark World
3 Broww, Huntsman of Dark World
2 Goldd, Wu-Lord of Dark World
2 Sillva, Warlord of Dark World
3 Tour Guide from the Underworld
2 Fabled Raven
1 Morphing jar

To je celih 22 pošasti. Brez Sangana. S Cerulijevo pomočjo deck kombinira izjemno prodorno moč z neprizanjesljivimi efekti, ki se po special summonanju aktivirajo kar zastonj. Če listo opazujemo iz strukturnega vidika, postane jasna delitev na pošasti, ki se normal- in na tiste, ki se special-summonajo. Začenši pri Graphi pa vse do vključno Sillve, spadajo vse v drugo kategorijo.
Preostale pošasti porabljajo normal summon. Priznam, da taka sestava prinaša večjo verjetnost dead-drawa. Naj bo to Goldd ali Sillva, oba sta tribute-monsterja in hkrati tudi čista discard-materiala. Deck je v celoti zelo odvisen od uspelih kombotov, zato se bom potrudil stabilnost, konstantnost in kontrolo zagotoviti v spell in trap line-upu.


ZAPOLNJEVANJE LUKENJ

Nobena pot ne vodi mimo znanih staplov, kot so Monster Reborn, Dark Hole in Heavy Storm. Vsaka posebej je preprosto premočna, da bi jo lahko pogrešili. Tem se pridruži še field-karta, ki izpolni svoj namen že takoj po uspešni aktivaciji: Gate of the Dark World.
Možnost discardanja, hitrost in majhen boost za fiende. Cost zanjo je malone brezpredmeten, glede na to, da požene v gibanje celoten Dark World engine. S tem ko posežemo po Foolish Burialu, dosežemo kar nekaj. Katero koli pošast lahko položimo v graveyard, ko jo potrebujemo, zaradi tanjšanja decka povečamo hitrost le-tega ali pa izpolnimo pogoj na aktivacijo efekta omenjenega field-spella. Ena mojih najljubših: Dragged down into the Grave. Enostavno perfektna je za ustvarjanje discard-situacije in istočasno spoznavanje nasprotnikovega handa. Majhno izbiro spellov v decku dopolnjuje še Pot of Duality. Ta karta iz serije Potov je ultimativna non-plus karta za vzdrževanje konstantnosti deckov, ki temeljijo na kombotih in vlečenju, kot je to naš Dark World kupček. Timing igranja mora biti dobro premišljen, kajti special summon je ključnega pomena v decku.
Izbira trapov je večinoma samoumevna, zato bomo z njimi opravili hitreje. Zaenkrat še ni razloga za domnevanje, da sta Solemn Warning ter Solemn Judgment postali slabši. Torrential Tribute ima pomembno obrambno vlogo proti morebitnim vojskam pošasti, zato tudi njega ne smemo pozabiti. Prav tako Bottomless Trap Hole. Veliko število boss monsterjev teka čez polje, ko kar naenkrat "padejo v luknjo". Četudi je Mirror Force še zmeraj zelo mogočna karta, sem jo pogrešil. Sem namreč mnenja, da mora v deck biti zastopano dovoljšnje število discard-kart, zato raje igram na Mind Crush. Poskrbi za nasprotnikove moteče karte in se dobro ujema s temo decka. Prav tako je kot normal trap chainable.

Decklista te Ceruli variante:

22
3 Grapha, Dragon God the Dark World
3 Snow, Magician of the Dark World
3 Ceruli, Monk of the Dark World
3 Broww, Huntsman of Dark World
2 Goldd, Wu-Lord of Dark World
2 Sillva, Warlord of Dark World
3 Tour Guide from the Underworld
2 Fabled Raven
1 Morphing Jar

11
1 Dark Hole
1 Heavy Storm
1 Monster Reborn
1 Foolish Burial
2 Pot of Duality
2 Dragged Down to the Grave
3 Gate of the Dark World

8
1 Solemn Judgment
1 Torrential Tribute
2 Solemn Warning
2 Mind Crush
2 Bottomless Trap Hole

STRATEGIJA

Strateško oz. igralsko gledano sta v osnovi dva načina igranja: ofenzivni in defenzivni. A ne nazadnje lahko igramo samo tako, kot nam naše karte v določenem trenutku omogočajo. Dark World acrhetype je že po naravi zelo agresiven in eksploziven. Zavoljo zelo malega števila defenzivnih kart, če seveda izvzamemo trape, mu je ofenzivni način igre kot pisan na kožo.
Številni boss monsterji s po 3000 ali 2600 napada(z vštetim bonusom field-karte) dajejo decku med drugim tudi beatdown lastnosti. V dobrobit tako deck-kontrole kot stabilnosti delujejo Snoww, Pot of Duality ter Foolish Burial. In puncto hitrost se pridružijo samo še Broww, Huntsman of Dark World, Dragged Down to the Grave in pa še kako ključna field-karta. Upoštevajoč še Cerulijev efekt kaže vse na kontrolirano ofenzivo.
V najboljšem primeru prisiliš nasprotnika v defenzivno igranje, prevzameš kontrolo, potem pa reagiraš turn za turnom in ostajaš v ofenzivni poziciji. Ohranjanju kontrole potem služijo še karte kot so Dragged Down to the Grave, Mind Crush ali pa celo Pot of Duality. Poleg main decka pa lahko posežemo seveda tudi po Extra decku. Adreus, Keeper of Armageddon in Leviair the Sea Dragon odlično ustrezata levelom večine pošasti in si s tem zagotavljata mesto v le-tem. Čeprav so možnosti synchro summonanja nekoliko omejene, ne smemo pozabiti na Fabled Ravena. Brez problemov namreč omogoča priklic Stardusta ali Orient Dragona.

Nazadnje pa morate sami vedeti ali vam ta nastavitev ustreza ali ste mogoče večji privrženci ostalih buildov. Upam, da mi vam je uspelo približati ta močni deck in vam želim veliko sreče pri testiranju ter buildanju!

S tem se končuje še en članek z moje strani. Naslednji teden bom verjetno bolj skop, ampak se bom kljub temu potrudil spisati kaj zanimivega in koristnega. Če se vam je članek zdel uporaben, mi dajte to vedeti v temi!

Vaš
Nace "nace" Zavrtanik Smile

_________________


Nazadnje urejal/a nace 05 Nov 2011 01:17; skupaj popravljeno 1 krat
25 Sep 2011 15:14 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
caser
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.06. 2009, 15:19
Prispevkov: 489
Kraj: Cosmic Shock

Prispevek Odgovori s citatom
Lepo branje, hvala nace =D. Zdej se bom lažje pripravo, čeprav se ne bi mogo popolnoma strinjat z vsemi izbirami in techi tega igralca. Bomo vidli kak se bodo decki oblikovali ko pridejo.

_________________
My YugiTube Studio
25 Sep 2011 15:17 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Maystor
Administrator foruma


Pridružen/-a: 07.04. 2007, 12:17
Prispevkov: 906
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
jaz sem gledo na netu decklisto od japoncev...pac deck ki topa turnije in je ful drugacen od tega...na pirmer monster lineup...japonci igrajo samo 13 monsterov

_________________
chippy je napisal/a:
pa dodaj tunerje in sinhrote iz principa moči - odlična strategija in surova moč=smrtonosna kombinacija

25 Sep 2011 18:41 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Saddened
Moderator foruma


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 10:30
Prispevkov: 342
Kraj: 2390 ravne!

Prispevek Odgovori s citatom
Maystor je napisal/a:
jaz sem gledo na netu decklisto od japoncev...pac deck ki topa turnije in je ful drugacen od tega...na pirmer monster lineup...japonci igrajo samo 13 monsterov


se meni ful bol dopade Very Happy

_________________
25 Sep 2011 18:57 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
Prilepi listo, da bomo še mi pametnejši. Smile Sicer pa tudi meni ni ta build ne vem kako všeč, ampak je vseeno dokaj zanimivo branje, pa sem se ga lotil.

_________________
25 Sep 2011 19:09 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Maystor
Administrator foruma


Pridružen/-a: 07.04. 2007, 12:17
Prispevkov: 906
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
evo tu je build z 13 monsteri kot ga igrajo japonci

13
2 Scarr, Scout of Dark World
3 Broww, Huntsman of Dark World
1 Sangan
1 Bron, Mad King of Dark World
3 Snow, Magician of Dark World
3 Grapha, Dragon God of Dark World

17
1 Dark World Lightning
2 Dark World Dealings
1 Foolish Burial
3 Pot of Duality
1 Monster Reborn
1 card Destruction
2 Upstart Goblin
2 Dragged Down into the Grave
1 Dark Hole
3 Gate of the Dark World

10
1 Torrential Tribute
1 Starlight Road
1 Trap Dustshoot
2 Bottomless Trap Hole
2 Mind Crush
2 Skill Drain
1 Solemn Judgment



drugace pa sem zaj se malo podrobneje prevero liste pa to in opazo da je bolj pogost build z 16 monsteri ki igra beiige x3..evo listo:

16
1 Morphing Jar
3 Broww, Huntsman of Dark World
1 Sangan
1 Bron, Mad Kinf of Dark World
3 Snow, Magician of Dark World
3 Beiige, Vanguard of Dark World
3 Grapha, Dragon God of Dark World
1 Fabled Raven

15
2 Dark World Lightning
1 Heavy Storm
1 Foolish Burial
2 Pot of Duality
1 Monster Reborn
1 Card Destruction
3 Dragged Down into the Grave
1 Dark Hole
3 Gate of the Dark World

9
1 Torrnetial Tribute
1 Trap Dustshoot
2 Bottomless Trap Hole
2 Mind Crush
1 Dark Deal
1 Solemn Warning
1 Solemn Judgment


drugace pa liste so si dokaj podobne med sabo...varijirajo mogoce za 5kart max...predvsem v stevilu kopij dolocenih kart, predvsem Dragged Down into the Grave, Dark World Dealings, Dark World Lightning kot tudi v dolocenih tech choiceih kot so Dark Deal, Morphing Jar, Fabled Raven itd...

_________________
chippy je napisal/a:
pa dodaj tunerje in sinhrote iz principa moči - odlična strategija in surova moč=smrtonosna kombinacija

25 Sep 2011 19:54 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Saddened
Moderator foruma


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 10:30
Prispevkov: 342
Kraj: 2390 ravne!

Prispevek Odgovori s citatom
na DN so usi posiljevali z EEV pa DDV buildi
sam tam rabiš goldde pa sillve, bol kontrol verzija, tut ni zgrešena, nism pa še testo kr bom probo NE igrat tega kr so se mi zamerli na DN kr že od maja sitnarijo s tem tam

_________________
25 Sep 2011 19:57 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
smigii
Member


Pridružen/-a: 12.01. 2011, 18:26
Prispevkov: 105

Prispevek Odgovori s citatom
Katera verzija DW decka pa je zdaj najhitrejsa oz. najbolj prilagodljiva razlicnim situacijam ??

Ker to z Cerulijem meni ni prvec vsecna, ker ka prveckrat ob napacnih trenutkih dobis v roko.. (fabledi in BLS pa tudi pomoje ni nekaj prevec dobra, ker sem jo ze veckrat na DN premagal)

Pa ta lista zgoraj ko jo igrajo Japonci, v cem je tu point decka ?? Nimas silver, ne golda, niti tour guida... S tem imas samo grapho, ki ima nekaj vec atk-a..

_________________


Have/Want:

http://yugiohunited.mojforum.si/yugiohunited-about5649.html
26 Okt 2011 09:40 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
Ravno Grapha je point. Japonci drugače niti nimajo Tour Guida. Golddi in Sillve se ne igrajo, ker je Beiige boljši. Zdaj se igra kaj takega:

3 Tour Guide from the Underworld
3 Grapha, Dragon Lord of Dark World
3 Broww, Huntsman of Dark World
3 Snoww, Unlight of Dark World
2 Beiige, Vanguard of Dark World
2 Fabled Raven
1 Sangan

3 The Gates of Dark World
3 Dragged Down into the Grave
3 Dark World Dealings
2 Mystical Space Typhoon
1 Foolish Burial
1 Dark Hole
1 Card Destruction
1 Monster Reborn
1 Heavy Storm

2 Mind Crush
2 Solemn Warning
1 Torrential Tribute
1 Solemn Judgment
1 Trap Dustshoot


EDIT: To si še preberi, je koristno. Wink

_________________
26 Okt 2011 12:57 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smigii
Member


Pridružen/-a: 12.01. 2011, 18:26
Prispevkov: 105

Prispevek Odgovori s citatom
thx Wink

_________________


Have/Want:

http://yugiohunited.mojforum.si/yugiohunited-about5649.html
26 Okt 2011 14:40 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Dark_Angel
Gnjavator 1.a


Pridružen/-a: 12.02. 2010, 20:07
Prispevkov: 775

Prispevek Odgovori s citatom
noben sploh ni prebral tega.. al je tle napaka
11
1 Dark Hole
1 Heavy Storm
1 Monster Reborn
1 Foolish Burial
2 Pot of Duality
2 Dragged Down to the Grave
3 Gate of the Dark World

8
1 Solemn Judgment
1 Torrential Tribute
2 Solemn Warning
2 Mind Control
2 Bottomless Trap Hole

_________________

01 Nov 2011 13:45 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
power11
Rachegott


Pridružen/-a: 02.09. 2007, 07:19
Prispevkov: 2479
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
Dark_Angel je napisal/a:
noben sploh ni prebral tega.. al je tle napaka
11
1 Dark Hole
1 Heavy Storm
1 Monster Reborn
1 Foolish Burial
2 Pot of Duality
2 Dragged Down to the Grave
3 Gate of the Dark World

8
1 Solemn Judgment
1 Torrential Tribute
2 Solemn Warning
2 Mind Control
2 Bottomless Trap Hole


mišleno je mind crush. nevem zakaj kompliciraš za BW

_________________


Kar lahko narediš jutri, ne prelagaj na danes!
01 Nov 2011 14:05 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.