Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovRSS FeedPrijava



Internet in Yugioh z roko v roki

 
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Internet in Yugioh z roko v roki
Avtor Sporočilo
Saddened
Moderator foruma


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 10:30
Prispevkov: 342
Kraj: 2390 ravne!

Prispevek Internet in Yugioh z roko v roki Odgovori s citatom
NE BODI GA LEN!

Pozdravljen duelist!
Ker mi nikakor ne uspe zbrati dovolj fokusa za kako resno temo, sem se odločil za še eno bolj preprosto. Preprosto ampak pomembno! Bo pač zame vaja za prste, pravopis in leposlovje, zate pa sproščeno branje in morda novo znanje.
Internet. Pravilneje "medmrežje". Ali pa v trenutni dobi svetovni splet. Ta bo še najpravilnejša.
Slovenija je mala in prispevkov naše prostovoljne ekipe malo. Prispevki so amaterski in ne zahtevajo naprezanja možganov niti začetnikom. Nič zato, do tja bomo še prišli. Tudi vi, bralci, se boste naveličali teh "mediocre" člankov in boste zahtevali več. Na koncu naših člankov ne boste pozdravljali s "kapo dol" ali pa z "dobro napisano", temveč se boste vrgli v debato o temi iz članka. To pa je tudi namen. Da se nekaj odnese od tega. Samo prebrat ni dovolj. Če se strinjaš s temo boš spodaj napisal strinjam se, pozabil pa si na to, to, to in to, ker ti to veš iz izkušenj, jaz pa sem samo pol ure tipkal in teoretiziral.
Preveč sem že napisal, brez, da bi vsaj dobro začel današnjo temo. Splet.
Splet je za igralca yugioha skoraj tako pomemben kot karte same. Začnimo na začetku pri osnovah, ki jih poznate že vsi vi začetniki, veterani pa itak. Forum. Yugioh wiki. Spletne trgovine.


Forum.
V Sloveniji že dolgo, res dolgo aktivno deluje spletno zbirališče ki je irts.si/forum. Nudi nam možnost za menjavo kart, kar je začetnikom ponavadi najbolj pomembno. Poleg možnosti prodajanja in izmenjavanja kart pa nam nudi tudi informacije. Te pa so pogosto (sploh na začetku kariere) bolj pomembne od pridobivanja kart. S pravimi informacijami se ne boste zaleteli v nakup kupčka ali paketka, ki vam ne koristi. Vprašali boste, ali pa samo prebrali mnenja drugih in si s tem pomagali k uspehu. Več glav več ve. Informacije kako sestaviti pravi kupček lahko dobite v delu "strategije". Informacije o turnirjih pa pod "razno". Hitro se boste znašli. Samo probat je treba.
Irts pa ni edina stran z informacijami. Na voljo nam je tudi yugiohunited, nekoliko mlajša stran z bolj specifično vsebino. Za iskanje informacij celo primernejša, saj lažje najdeš izbo kjer objaviš vprašanje ali svoje mnenje. Obe strani večinoma obiskujejo isti izkušeni igralci in na obeh straneh pomagajo. Vendar, če te zanima nekaj samo o eni posamezni karti to objaviš pod Single card discussions. Tudi tu izveš vse o turnirjih po Sloveniji, prebereš prispevke ostalih uporabnikov ali pa zamenjaš kako karto.

Na forumih so objavljene vse informacije o turnirjih, kupčkih in kartah. Prednost foruma je, da lahko imaš dodatna vprašanja na katera hitro dobiš odgovor.


Yugioh Wiki
Ko googlamo (uporaba besede google ne krši nobenih pravic, saj je google že tako del našega vsakdana kot mleko ali nafta) so prvi izmed zadetkov ravno iz wikipedijinih strani. Tu lahko izveš ogromno o prihodnjih edicijah o japonskih kartah (OCG kartah, ki jih pri nas še nekaj mesecev ne bo), o pravilih kart. Tu se bom ustavil. Ker sem malenkost rule freak mi je zelo pomembno, da to veste. Ko se pojavi situacija ko niste prepričani o pravilih v igri najprej preberite tekst na karti še enkrat. Ne boste vrjeli koliko odgovorov je že napisanih pred nosom pa se jih ne najde. Če še vedno niste dobili odgovora napišite ime karte v katerega od brskalnikov in odprite kartin wiki profil. Tam imate spodaj del, ki se imenuje "rulings". To pomeni pravila v angleščini. Tam se vam odprejo vsa zapisana pravila o tej točno določeni karti. Tista pravila NISO uradna. So pa pravilna. Tistim pravilom lahko verjamete brez skrbi. Če wiki laže, potem tudi sodniki po svetu lažejo, ker se vse večinoma zanašajo na tista pravila. Tista pravila pa prihajajo iz uradnih virov (konamijev R&D in dobri sodniki). Zdaj, ko ste prebrali tudi ta pravila, ste verjetno razrešili situacijo. Če vam še vseeno ni uspelo, pa odigrate igro kakor najbolje znate, po tem pa objavite vprašanje na forumu ali kateremu od izkušenih igralcev na FB, MSN ali PM. Sam se rad ponudim za razreševanje situacij in chainov, ker najdem v tem veliko veselje.
Na wiki najdete tudi ogromno nepomembnih podatkov, ki pa vas utegnejo zabavati ure in ure. Najdete veliko pripomočkov, ki jih tudi sam redno uporabljam in mislim, da bi jih vsi morali poznati. Lep primer je Battle Phase breakdown. Ko to obvladate, vas noben napad več ne bo presenetil.

Yugioh wiki je odličen vir podatkov, ki so neuradni a preverjeni. Najdete vse od pravil do prihajajočih edicij kart.


Konami blog in yugioh-card.com
Konamijev blog nudi informacije za vse igralce in jih ima tako tudi razdeljene. Najdete lahko napotke za začetnike ali pa analize za strokovnjake. Žal pa jim manjka sposobnega osebja in objave niso dovolj pogoste, da bi me zadovoljile. Se pa lahko zanesemo na blog ko poteka kateri od YCSov (yugioh championship series turnir) ali ameriško državno. Za Evropo pa je drug blog, ki nam prinaša novice iz naših YCSov ter prvenstev, ki se jih udeležujejo tudi Slovenci in se pojavljajo v reportažah. Vse te dogodke ekipa piscev spremlja v živo in objavlja reportaže, analize udeležbe in kupčkov, objavljajo deckliste in opise in podobno. Skozi objavljene slike in besedilo nas poskušajo pripeljat čez ocean k njim na ta odlična tekmovanja, ki so sanje ali cilj vsakega yugioh igralca.
Na uradni Konamijevi strani najdete vse URADNE novice in objave. Vidite lahko kdaj pride naslednja edicija in katere izdelke lahko najdete na policah. Najdete tudi pravilnike kot so uradna najnovejša izdaja Rulebooka ter Konamijeve dokumente, ki se jih upoštevan a turnirjih.

Konami ima v Yugiohu edino in zadnjo besedo, na njihovih portalih najdemo reportaže dogodkov in njihove izdelke.


Spletne trgovine
Pustil jih bom brez imena, omenil bom samo cardtrader.eu, ker je lastnik res dober igralec iz Slovenije. Na spletnih trgovinah lahko vidite vsaj približne vrednosti kart, da vas ne bi kdo opeharil pri menjavi ali prodaji. Seveda te cene nihajo glede na povpraševanje, redkost, zalogo itd. Te cene ne držijo vedno vode. Za kak star SCR, ki ga nihče ne potrebuje zahtevajo 20$, karta pa je vredna 4€. Pustimo to, raje te strani uporabljajmo za to kar so namenjene. Naročevanje kart. Potrebujete katero od kreditnih kartic in nič drugega. Ponavadi je dostava zanesljiva, meni osebno ni še nobeno naročilo zatajilo.

Spletne trgovine nam dajo približno predstavo o vrednosti kart in nudijo karte po ugodnih cenah, top mint in na enem mestu.


Vse kar sem napisal je zelo očitno. Ti spletni pripomočki so povsem jasni in vsak jih uporablja. Toda boljšega igralca naredijo informacije. Informacije, ki jih ti imaš, nasprotnik pa ne. Naj bo to med igro ali pa med nakupovanjem kart. Nedolgo nazaj sem zaslužil okoli sto evrov v nekaj dnevih z nekaj telefonskimi klici in nekaj sporočili na forumu. Zakaj? ker sem imel informacije. Imel sem prednost. In jo izkoristil. Prednost podatkov pa ni samo pri kupovanju. Gre tudi za pravila, strategije, kupčke itd. Če si našel dobro idejo za kupček, ki je zelo dober ampak se ga hitro zatre z dobrim side deckom, moraš pohitet in na čim več turnirjih doseč čim višje rezultate preden se igralci na kupček navadijo in naučijo igrat proti strategiji. Toda bil si nekaj turnirjev v prednosti in pobral nekaj nagrad. Ter požel nekaj slave. Ta slava pa nas tudi žene dalje. O tem pa bo več napisal caser v bližnji prihodnosti.
Yugioh je svetovna igra. Čeprav smo različne rase in osebnosti, smo vsi združeni v yugiohu. In pa združeni na spletu. Vsi članki niso v angleščini ali slovenščini. Vsi ne uporabljamo enakih virov za novosti. Eni se znajdejo po nemških forumih in straneh. Tam poberejo ogromno gradiva, ki jih dela boljše. Vsak igralec uporablja vse te javne vire in pa nekaj takih, ki jih rad obdrži zase, da ima vedno možnost prednosti. Najdi svoj vir, ki ti odgovarja, pa če je to moj prispevek pa naj bo. Počaščen bom če sem nekomu spremenil igro s svojo besedo. Trudim se, da nebi pisal bedarij =)

Igralci potrebujejo svoje vire, svoje skrivne kotičke. Po tem ko dobiš informacijo, jo zagrabi in iz nje kaj iztrži!


Lep in uspešen dan želim, Matej M.C.B. jakob

_________________
22 Sep 2011 21:25 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.