Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovRSS FeedPrijava



Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček - Tour Guide Returner

 
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček - Tour Guide Returner
Avtor Sporočilo
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček - Tour Guide Returner Odgovori s citatom
Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček
Članek 1 – Tour Guide Returner

Pa smo tukaj. To je moj prvi članek namenjen razvoju YGO-ja na Slovenskem. Sicer se sprašujem, če mu sploh lahko rečem moj, ker je le prevod nemškega, katerega avtor je soulwarrior, ki se mu zahvlajujem za objavo tega članka na nemškem YGO forumu eTCG. Na tem mestu bi še rad omenil, da bom pisal v prvi osebi, ker bo besedilo tako bolje berljivo pa tudi prevajati ga bo lažje.
Razlogov za začetek prevajanja je več, ampak edini omembe vreden in ki bi vas lahko zanimal je ta, ki sem ga v neki temi že omenil – vsesplošni trud za izboljšanje stanja glede YGO-ja je navdihnil tudi mene in zato bom še sam nekaj prispeval k temu.
Danes se bom posvetil konkretnemu decku, ki je ideja soulwarriorja, in ga natančneje opisal tj. pojasnil, zakaj bi ta deck v trenutni še relativno neizoblikovani meti lahko bil dober in natančneje opisal vloge posameznih kart v njem. Ta deck je t.i. Tour Guide Returner.

17
3 Tour Guide from the Underworld
1 Sangan
1 Glow-Up Bulb
1 Dandylion
1 Spore
1 Lonefire Blossom
2 Card Trooper
1 Debris Dragon
2 Effect Veiler
1 Genex Ally Birdman
1 Black Luster Soldier – Envoy of the Beginning
1 Max "C"
1 Battle Fader

11
1 Dark Hole
1 Monster Reborn
1 Heavy Storm
3 Mystical Space Typhoon
1 Book of Moon
1 Enemy Controller
1 Mind Control
1 One for One
1 Pot of Avarice

12
3 Limit Reverse
2 Call of the Haunted
2 Starlight Road
2 Solemn Warning
1 Torrential Tribute
1 Mirror Force
1 Trap Dustshoot

Po tem, ko sem v preteklih dneh prebral kar nekaj plodovitih člankov, ki so mi vsi vbijali v glavo, da je Tour Guide from the Underworld the karta, sem si mislil, da bom začel kar s tremi kopijami le-te. Ker sem med drugim tudi kar velik prijatelj Sangana, ki pa je v kombinaciji z zgoraj omenjeno Tour Guide itak nepremagljiv (v kolikor ga ne uporabiš za XYZ-summon), se je še on pridružil spisku.

Nato je moje deckbuildanje ubralo malo bolj nenavadno pot, kajti naslednji karti, ki sta se znašli na listi, sta bili tako Call of the Haunted kot tudi Limit Reverse, obe v najštevilčnejši izvedbi. Razlog za to bi moral biti očiten – čimvečkrat želimo zlorabiti Sanganov efekt, ki nam v roko poišče perfektni odgovor glede na dano situacijo. Do neke mere je to tudi meta-call, ki kaznuje nasprotnika, ki s svojimi tremi Mystical Space Typhooni naključno cilja setane karte(več o tem v M.C.B.-jevem prispevku) – svojo past preprosto chainate in si s tem ustvarite solidni "+1".

Če ponovno preletite decklisto, vam kaj kmalu v oči pade odsotnost močnih boss monsterjev(z izjemo Black Luster Soldier – Evnoy of the Beginninga). Razen njega lahko s Sanganom iščete prav vse ostale pošasti v decku! To mu daje toolbox značaj, ki vam v pravem trenutku vedno poišče pravo karto.

Torej če se nasprotnik odloča za OTK, vam Battle Fader kupi še en turn. Če vam grozi val special summonanja s T.G. Hyper Librarianom, je Maxx "C" odličen odgovor. V primeru, da želi nasprotnik opustošiti vaš field s pomočjo boss monsterjev, mu to preprečite z Effect Veilerjem. Ako ima očitni advantage in si želite preprosto pritisniti »reset button«, lahko to naredite s pomočjo Debris Dragona, ki vam naslednji turn omogoča priklic Black Rose Dragona.

Ko je že govora o synchrotih – ravno iz tega razloga sem v deck integriral plant engine, ki nam daje dostop do Hyper Librariana, Trishule in Brionaca. Ker je nemalo pošasti v decku level 3 in jih lahko s pomočjo Calla in Limit Reversa večino prikličete nazaj na polje, boste redkokdaj imeli težave s summonanjem game breakerja, kot je Trishula, Dragon of the Ice Barrier.

Druga alternativa so pa seveda tudi relativno mladi XYZ monsterji. Poleg ekstremno priljubljenega beatsticka, Number 17: Leviathan Dragona, imate brez problema dostop tudi do efektov Leviair the Sea Dragona in Number 34: Terror-Byta. S pomočjo prvega se v igro spet priključi Sangan, ki vam ga je banishal nasprotnik ali pa ste si ga sami zavoljo priklica Black Luster Soldierja, drugi pa vam zagotavlja ohranjanje field kontrole in synchro- ter XYZ-summonanje z nasprotnikovimi pošastmi.

Poleg synchrotov in XYZ-jev pa sta v decku še 2 kopiji Card Trooperja, katerih efekte želite načeloma vedno koristiti, da millate nadaljnji material za vaše reborn-efekte. Sicer ju prav tako lahko iščete s pomočjo Sangana, toda večinoma želimo efekt tega fienda uporabiti za isankje odgovora na stanje na polju, tako da sta Trooperja le stranska opcija.

Pri izbiri spellov ni ravno nekih presenečenj. Enemy Controller lahko v tem decku neredkokdaj poskrbi za kul poteze, pri čemer npr. žrtvujete Sangana, ki je bil targetiran z BLS-jevim banish-efektom. S tem v igri ne le obdržite za ta deck tako pomembnega Sangana, temveč si s tem, ko ukradete namočnejšo nasprotnikovo pošast, priigrate nadaljnji turn. Sicer pa pač skušate z močnimi topdecki, kot so Monster Reborn, Dark Hole, Heavy Storm in ostali stapli, tudi na nitki viseče gejme preobrniti v svojo korist.

Pot of Avarice vam toolbox ponovno zmeša v deck, s čimer nasprotniku povzročite še drugo rundo preglavic, ko je že mislil, da ima vse za sabo. Podobno vlogo opravlja tudi Genex Ally Birdman, saj vam tudi on pusti reciklirati eno vaših pošasti, katere efekt ste že bili uporabili. Tako lahko Tour Guide vaš deck še enkrat stanjša in tako poveča verjetnost, da vlečete ključne karte, kot je npr. Monster Reborn.

Na koncu preidimo še na že v začetku delno omenjene trape. S kar dvema kopijama Starlight Roada si zaščitite polje, ki naj bi bilo le redko sestavljeno iz manj kot dveh kart. Po tem, ko ste si priborili prevlado na polju s pomočjo synchro- ali XYZ-pošasti, nasprotnik še posebej teži k temu, da via Dark Hola ali Heavy Storma začne svoj comeback. Ravno v takem trenutku pa ga omenjena past najhuje prizadene ter mu oteži povratek v igro še s Stardust Dragonom - še eno grožnjo, s katero se mora soočiti, preden lahko poskuša kar koli drugega.
Solemn Warning pa je po pravici povedano karta, o katere učinkovitosti v nastajajočem formatu nisem najbolj prepričan, kajti izhajam iz tega, da bodo life pointsi za spremembo ponovno pridobili na pomenu – ne nazadnje obstaja dosti možnosti z velikimi pošastmi zbiti ogromno število le-teh in si s tem ne boste več vedno mogli privoščiti aktivacije counter trapa. Ako ste istega mnenja ali pa vam doma nikjer slučajno ne ležijo Solemn Warningi, preprosto poskusite z Bottomless Trap Holi.

Mirror Forca načrtno nisem pogrešil, ker bo v vašem lastnem backrowu neredkokrat ležala več kot 1 karta. Res lahko nasprotnik proti temu igra s tremi Mystical Space Typhooni in Heavy Stormom, ampak enkrat mu bo tudi tega removala zmanjkalo, tako da ga boste lahko odigrali ravno v lategejmu, ko ima, ako dobro odigran, največji pomen.
Torrential Tribute in Trap Dustshoot imata oba v prihajajočem formatu potencial postati stapla. Zatorej seveda tudi v mojem kupu ne smeta manjkati.

S tem smo torej prišli skozi celotno decklisto. Ker pa se trenutno še ni izoblikoval 100-procentno jasen metagame, so v tem trenutku vaše možnosti na top tablih igrati z nekim odštekanim deckom največje. To ne rabi nujno biti Tour Guide Returner, lahko je tudi povsem vaša ideja. Moj cilj je samo ta, da vam dam nekaj idej in potiskov, zaradi katerih se boste morebiti sami znašli za mizo/računalnikom in se lotili buildanja lastne kreacije.

Kakšna se vam zdi moja ideja? Poseduje potrebni potencial ali nič več ne gre brez jasne usmeritve, kot sta npr. Lightsworn in Chaos? Ali lahko z izkušenim igranjem in s sposobnostjo prebrati nasprotnika ter pravšnjim toolboxom zmagaš igro ali je surova moč Agentov dovolj, da sesuje ta deck, ki naj bi bil manj konstanten? V komentarju mi sporočite vaše mnenje!

S tem sem zaključil prvi članek svoje nove rubrike, Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček. Upam, da ste uživali ob branju in da ste se naučili nekaj novega. V prihodnjem tednu boste morebiti zasledili kaj novega na še kako aktualno temo novih Dark Worldov, a ne držite me za besedo. Od vas se torej poslavljam za nedoločen čas s prijetnim občutkom, da sem storil nekaj dobrega za YGO na Slovenskem.

Vaš
Nace "nace" Zavrtanik Smile

_________________


Nazadnje urejal/a nace 19 Sep 2011 18:31; skupaj popravljeno 1 krat
19 Sep 2011 14:18 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saddened
Moderator foruma


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 10:30
Prispevkov: 342
Kraj: 2390 ravne!

Prispevek Re: Nacetov nemški Yu-Gi-Oh! kotiček - Tour Guide Returner Odgovori s citatom
[bows silently]

_________________
19 Sep 2011 15:34 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dark_Angel
Gnjavator 1.a


Pridružen/-a: 12.02. 2010, 20:07
Prispevkov: 775

Prispevek Odgovori s citatom
šalalala Very Happy
dobr prevod, vsaj enkrat lahko preberem neki nemškega, xD

_________________

19 Sep 2011 18:15 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
Haha, hvala obema. Smile

_________________
19 Sep 2011 18:54 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.