Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovRSS FeedPrijava



Najhitreje na višji nivo

 
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Najhitreje na višji nivo
Avtor Sporočilo
caser
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.06. 2009, 15:19
Prispevkov: 489
Kraj: Cosmic Shock

Prispevek Najhitreje na višji nivo Odgovori s citatom
Najhitreje na višji nivo
Nasveti za začetnike

Sem Urh Kovačič, na spletu se predstavljam pod imenom Caser. Moja pot v Yu-gi-oh!u se je začela dokaj pozno, šele v zadnjem razredu osnovne šole, če sem natančen. Sam sem bil velik kritik slovenske igralne scene, saj sem menil da se morajo stvari izboljšati. Zaradi tega se na nek način čutim dolžnega napisati kakšen članek. Zdi se mi da tega izjemno primankuje, ljudje pa to radi beremo. Odločil sem se torej, da napišem par nasvetov za nove uporabnike, oz. tiste, ki v Yugiohu tavajo že nekaj časa, pa ne vedo povsem dobro kaj bi radi dosegli. Zdi se mi, da nimamo pravega dotoka novih igralcev, saj ne vedo kje začeti, oz. s čim začeti, da bo za njihovo denarnico vsaj približno dostopno. Kot že omenjeno, z kartanjem sem začel dokaj pozno, približno 2 leti nazaj, zato lahko iz prve roke pišem, ker je moj spomin na začetniške dni še precej svež.

Za začetek lahko povem, da pot do konkurenčnega igralca ni lahka, še zdaleč ne. V vsaki stvari je načelo zelo podobno, če se hočeš približat najboljšim, je seveda v to treba vlagat ogromno truda, saj morate vedeti, da se s to igro nekateri ukvarjajo že po 8-9 let in poznajo že marsikatero zvijačo, ki jo boste začetniki morali še osvojiti. Vsak začetek je težak, a kot pravijo, vse gre lažje, če imaš ob sebi prijatelje. Mogoče se vam zdi malce čudno, vendar je Yugioh igra, v kateri je potrebno imeti prijatelje, ki ti pomagajo sestavit deck, ti poskusijo primenjat kakšne karte in pa v končni fazi deck izpilit skozi testanje. Saj veste, 2 glavi vesta več od ene same. To so približne osnove, zdaj pa lahko začnem z nasveti.

1.) Sem pripravljen v Yugioh vlagat svoj prosti čas in zapraviti nekaj denarja?

Najpomembnejša točka. Čez to oviro pridejo le redki, komur to uspe, lahko gre njegova pot le še navzgor. Dejstvo je, da je Yugioh igra tisočerih trikov. Skozi čas po botrebno osvojiti mnogo teh trikov. Yugioh ni poceni hobij, ni pa tudi pretirano drag, no... povsem odvisno od tega kakšne decke zberete, vendar več o tem v naslednjih fazah. Sam sem mnjenja, da se na naši sceni lahko prihaja med najboljše tudi z cenjšimi, tako imenovanimi "budget" decki, to so decki, ki so zelo poceni. S časom lahko seveda ustvarite svojo teorijo manjavanja/kupovanja/prodajanja, nekateri imajo bojda ogromne zaslužke. Kljub vsemu ne smemo pozabit zaradi česa igramo Yugioh. Večina igra Yugioh zaradi sprostitve, med napornim šolskim urnikom ali pa kot za zabavo, kot vsak drug hobij.

2.) Ustavriti račun na forumu

Forum je spletna stran, na kateri so prisotni praktično vsi najboljši slovenski igralci. Na forumu lahko najhitreje napredujete. Tu boste lahko enostavno pridobili nove prijatelje, izmenjali mnenja glede deckov, potarnali, če vas kaj muči in konec koncov tudi kaj kupili, oz. prodali. Forum je res najlepša možna alternativa za vaš uspeh. Zase lahko povem, da sem prvo polovico leta v katerem sem začel igrat, vsakodnevno obiskoval forume, na katerih nisem nikoli nič objavljal, razen seznama kart ki sem jih potreboval, saj sem bil mnenja da sem preslab, da nimam izkušenj,... Tako sem raje čakal na kak turnir, da se tam dokažem.

3.) Opora

Ena pomembnejših stvari je zagotovo ta, da si je potrebno najti nekoga, ki ti lahko preko Faceebooka, PM na forumu, MSNja ali na katerikoli drug način pomaga, seveda ciljam na igralca, ki ima nekaj izkušenj. To je nekako najhitrejša pot do vrha. Nikoli vas ne sme bit nič sram vprašati, tu sem sam delal veliko napako. Mnogo igralcev je veselih, ko vidijo da je nekdo prišel na sceno na novo, ter ga karkoli zanima. najboljša opcija je, če vas nekdo vzame pod svoje okrilje, nek izkušen igralec. Tu gre za pomoč, za fixanje deckov, tudi za kakšne zadeve glede menjav, ker ima vrjetno več refov na forumu od tebe oz. kaj podobnega. Sam sem imel dosti ljudi, ki so mi stopili ob stran, ko sem začel. Nekateri od njih so danes že v pokoju, žal. Imel sem tudi par ljudi, ki so začeli na istem kot jaz, iz ničesar so poskusili prit na vrh torej. Tu sem dobil enega svojih najboljših kolegov na naši sceni, ki je danes približno enako dober kot jaz, saj sva si delila znanje o deckih, pravilih ipd.. Človeka ki se je odrekel marsičesa zame, ki mu nikoli ni blo problem nardit nič dobrega in človeka ki me je 100x rešil, zato se ti ob tej priložnosti posebaj zahvaljujem, hvala Nace Smile.

4.) Spremljanje "scene"

"Scena" je izraz za Yugioh dogajanje na našem prostoru. Pomembno je, da začetnik spremlja sceno zelo podrobno, preuči mnogo kart, deckov in pogleda na stvar logično. Če se kaj ne razume, se seveda vpraša. V Sloveniji igra presenetljivo veliko odličnih igralcev, glede na skupno število vseh igralcev v Sloveniji. Za to igro ni dovolj, da poznate vse skrivnosti in opcije svojega decka, temveč morate vedeti tudi dosti drugih stvari. Poznati morate delovanje deckov, ki se večinoma igrajo, saj boste le tako znali odigrat prav, oz. boste vedeli na kaj morate v nekem trenutku biti pozorni.

5.) Testiranje deckov

Vska igralec rabi svoj deck, to je popolnoma jasno. Rad bi opozoril na velik problem začetnikov, tudi večinoma razlog za njihov hiter odhod iz YGO scene. Nekateri igralci stopijo v igro z neko vsoto denarja, ki ga brezglavo zapravijo za karte, oz. decke, ki jim kasneje ne koristijo. Ker so nezadovoljni, odidejo. Tukaj obstaja samo ena logična rešitev. Kot sem omenil v prejšnji točki, je dobro da spremljate sceno. Ugotovili boste kateri decki so najboljši, pa tudi to, kateri vam dostopni decki so v določenem trenutku visoko uvrščeni. Tudi če vidite tiste decke na izjemno visokih mestih, se ne zaganjajte. V vsako stvar je treba vstopit s premislekom. Jaz, pa tudi večino drugih igralcev, se v tako stvar poda s pomočjo "proxyjev"-listkov, na katere napišeš imena kart, da jih lahko testiraš, tudi če nimaš pravih kart, lahko tudi sprintaš karto in jo vstaviš v ovitek z neko drugo karto. zdaj je to postal nekako staromoden način, več o tem pa v naslednji točki. Po tem testiranju sledi pridobivanje kart za deck, ki smo ga izoblikovali.

6.) www.duelingnetwork.com

To je internetna stran, na kateri lahko sestavite svoj deck in igrate z igralci na vaši stopnji. Je odličen program za testiranje novih deckov in igranje z prijatelji, ki jih redko vidiš. Omogoča tudi ogled raznih duelov ipd.

7.) Turnirji


V Sloveniji imamo na nek način izjemno srečo, saj organizatorji vsak mesec prirejajo turnirje po celi Sloveniji, v vseh večjih mestih. Turnirji so najboljši možen kraj za nove ideje glede deckov, spoznavanje novih prijateljev, pa tudi za pridobivnje izkušenj. Iz vsakega poraza se človek nekaj nauči. Iz prve roke lahko povem da me vsak turnir naredi boljšega, saj po vsakem turnirju nekako premlevam po glavi vse svojo poteze. Tako se naslednjič poskusim izogniti ponovitvi teh napak. Starostne omejitve v naši dragi igri ni, se pa delimo na 2 skupini (pod 12 let, oz. nad 12 let). Tako je na turnirjih moč videti zelo veliko igralcev različnih starosti, tudi takšne, za katere nikoli ne bi rekli, da igrajo Yugioh. Obstajajo finalni turnirji, to so turnirji, na katerih se zbere vsa smetana igralcev iz naše dežele, da pokažejo kaj so pripravili v 3-4 mesecih (takšen je ponavadi razmik med finalnimi turnirji). Naslednja stopnja pa so tekmovanja zunaj meja naše matere Slovenije in sicer YCS (Svetovne serije turnirjev, ki jih imamo tudi v Evropi, udeleži se jih prb. 1000 igralcev.) in pa Evropsko Prvenstvo, na katerega se je potrebno kvalificirati na Državnem prvenstvu, ki je navadno v začetku poletnih počitnic. Kasneje boste lahko tudi sami organizirali kakšne turnirje, kot to počno MCB in ostali. Very Happy

8.) Potrpežljivost

Rezultati ne bodo prišli takoj, še manj pa sami od sebe. Ko boste večkrat pogledali v preteklost, boste videli, da ste se naučili zelo veliko. Kot omenjeno je v tej igri tisoče in tisoče zvijač, ki lahko odločijo v določeni igri, prav tako ogromno pravil, ki so dokaj komplicirana. Lahko rečem, da brez veliko sreče je priti na vrh v manj kot pol leta res izjemno težko. V tem času se lahko pridružite kakemu teamu, ki nastajajo v Slovenskem prostoru, saj se lahko v krogu igralcev na podobni ravni kot si ti, hitreje razvijaš. Tu moram omeniti to, da imam spet ogromno srečo, saj sem naletel na vrjetno najboljšega Slovenskega igralca vseh časov, s katerim lahko res odigram konkretne duele, ki mi je odločilno pomagal v drugi polovici moje poti do igralca, ki je lahko vsakemu trn v peti. Smo najboljša ekipa, to smo kot rečeno pripravljeni v prihodnosti dokazati še ostalim. Hvala tudi tebi Flisk Smile. Pravtako je še mnogo drugih igralcev, ki so mi tu kaj pomagali.

9.) Končna faza

Ko boste opravili vse te faze, se pričakuje od vas, da boste začeli dosegati razultate, če je bilo vaše delo pravilno. V naprej opozarjam, vsak ne more bit najboljši igralec, saj niso sposobnosti vseh igralcev enake, tako kot tudi ne more bit vsak človek doktor znanosti.

Ko pride na vrsto topanje, oz. ko začnete dosegat vidne uvrstitve, se vam vrata nekako odpro. Mnogo več ljudi vas pozna, mnogo več prijateljev dobite ipd...od vas se pričakujejo vedno višje uvrstitve, pa tudi nasprotniki hodijo v igro s spoštovanjem do vas, kar lahko negativno vpliva na njihovo igro. Čas je zato, da izpilite še nekaj psiholoških prijemov, ki vam bodo pomagali pri sami igri, čitanju igre, nekakšnimi navadami na dan turnirja oz. pred turnirjem ipd.

To bi bil kratek vodič skozi Yugioh začetke, mislim da sem zajel vse pomembnejše stvari.

Če potegnem črto nekako, lahko ugotovim da je Yugioh precej dobra izbira, če hočete spoznati nove ljudi, s katerimi lahko greste kdaj na kakšno kavo , pivo ali pa odigrate partijo tenisa, greste na bazen ipd..

Upam da sem s tem člankom komu pomagal. Vem, da bo nekaterim osebam kaj takega všeč. Pravtako pa vem, da bodo nekateri našli nekaj kar jih bo motilo, če ne v vsebini članka, pa na meni. Nikoli se ne da vsem ustrežt, se pa trudim. Lepo bi prosil da napišete mnenje o članku, da ga lahko izboljšam skozi čas, saj mislim da bo uporaben za kar nekaj YGO generacij. Če bo vtis pozitiven, lahko obljubim da bom pisal še naprej.

Večno vaš,
Caser

_________________
My YugiTube Studio

Nazadnje urejal/a caser 17 Sep 2011 06:33; skupaj popravljeno 1 krat
16 Sep 2011 17:07 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bruklin
Member


Pridružen/-a: 03.10. 2007, 14:43
Prispevkov: 1687
Kraj: Maribor

Prispevek Re: Najhitreje na višji nivo Odgovori s citatom
+1

_________________

iščem
Want...
16 Sep 2011 17:12 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAD
Member


Pridružen/-a: 29.05. 2009, 22:20
Prispevkov: 479

Prispevek Re: Najhitreje na višji nivo Odgovori s citatom
Bruklin je napisal/a:
+1


Odličen članek, veliko novim igralcem bo pomagal =)
16 Sep 2011 19:31 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
danesjutri
Member


Pridružen/-a: 25.07. 2010, 14:24
Prispevkov: 188

Prispevek Odgovori s citatom
Lepo povedano, dobra informacija. Kar naflikaj pod banner od foruma Very Happy

_________________
16 Sep 2011 19:55 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Saddened
Moderator foruma


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 10:30
Prispevkov: 342
Kraj: 2390 ravne!

Prispevek Odgovori s citatom
ČUDOVITO napisano
zakaj js nism nikjer omenjen, moj attention whore span znižuješ

editaj pa napiši u random stavku v oklepaju (M.C.B.) pa bom zadovoljn Smile (do uh nasmeh)

_________________
17 Sep 2011 00:30 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Re: Najhitreje na višji nivo Odgovori s citatom
Saddened je napisal/a:
ČUDOVITO napisano
zakaj js nism nikjer omenjen, moj attention whore span znižuješ

editaj pa napiši u random stavku v oklepaju (M.C.B.) pa bom zadovoljn Smile (do uh nasmeh)
caser je napisal/a:
Kasneje boste lahko tudi sami organizirali kakšne turnirje, kot to počno MCB in ostali. Very Happy
Haha, nice one. Smile

_________________
17 Sep 2011 09:20 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saddened
Moderator foruma


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 10:30
Prispevkov: 342
Kraj: 2390 ravne!

Prispevek Re: Najhitreje na višji nivo Odgovori s citatom
Smile

_________________
17 Sep 2011 12:53 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.