Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovRSS FeedPrijava



reportaža DPja 2010 Slovenija¸

 
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
reportaža DPja 2010 Slovenija¸
Avtor Sporočilo
Saddened
Moderator foruma


Pridružen/-a: 02.11. 2007, 10:30
Prispevkov: 342
Kraj: 2390 ravne!

Prispevek reportaža DPja 2010 Slovenija¸ Odgovori s citatom
Težko pričakovano državnoprvenstvo je končno prišlo. Zelo sem se ga veselil, saj sem si mislil da imam tokrat res lepo priložnost s svojim kupčkom naskočiti top mize. Vse je bilo kul na turnirjih pred državnim, ko sem testal deck. A na odločilni dan je šlo vse narobe. Prvo rundo dobim moćnega nasprotnika, minosa. Izkaže se da ne ve kako mimo mojega kupčka in vse kaže da ne bom imel težav z njim. Narobe! Marko je igral Obeliska Mučitelja in z njim ubil mojega Heralda kljub močni obrambi. Mislim…zakaj bi kdo igral obeliska še vedno ne vem, verjetno mu paše v deck ker dosti krat ima potrebne 3 monstre za tributat. Marko me premaga pa čeprav mu pri tem pomaga veliko sreče in pa moji iz rundo v rundo slabši handi in pa nesreča nasplošno. V mislih imam Tethys, za katero sem 2x u draw phaseu potegnil non fairy karto. Igram pa 30 fairyjev. Pač…izugubil sem prvo rundo. Mislim si, itak se lahko še poberem. Riiiight. Drugo rundo dobim nekega klinca, ki niti ni uporabljal ovitkov, zmagam in gremo na tretjo rundo. Nasprotnik je bil nek meni nepoznan random, ki je po ilegalusovi ugotovitvi podoben Pauliu Bleekerju iz filma Juno, kar smo tudi dokazali za pravilno ugotovitev. Premagal me je. Prva runda, igrava, bolj tako tako, malo se branim jaz, malo on. Topdecka DADa in ima seveda točno 3 darke, jaz pa nimam heralda in nimam fairyjev. Zgubim. Game 2, zmagam, dominiram, nič mi ne more. Game 3. Držim ga za goltanec. Njegov kupček uporablja veliko kart, ki jim pravimo 1 za 1 menjave. Seveda pa jih moram negejtat s heraldom, sicer izgubim kontrolo nad duelom. In tako mi iztroši vse fairyje in popolnoma nemočen topdecka edinega Chaos Sorcererja in me pokoča. A res ni duelista, ki bi me premagal brez srečnih topdeckov??
Ja vem, jamram, mogoče res nimam prav, vsekakor nisem edini, ki se mu to dogaja. Ampak res me razjezi, da mi gre lepa priložnost v nič zato, ker ima nekdo tako srečo, da je še skrit ne more in se raje z njo hvali kot s kakšnim atributom, ki mu pomaga v vsakdanjem življenju.
Po tem sem odigral še eno igro proti nekim plantom, niti trudil se več nisem, 2:0 me je nabil, niti ne vem kako, ker niti nisem tako zelo spremljal duela.
S sabo sem imel laptop in, ker sem droppal zaradi neuspeha, sem se odločil, da bom pisal report, to je vedno zanimivo. In tako je nastalo tole.
Šel sem do prve mize in se usedel, čeprav je bil en duel že mimo sem nadaljeval pri trenutnem stanju.
Klemen Jerman vs. Vid Gruden, miza 1, runda 4
game 2
po njunih besedah je prvo igro zmagal Jerman, dokaj hitro.
Jerman igra Gravekeeper's deck z zelo pomembnimi Necrovalleyji. Vid pa če sem prav videl quickdraw deck ali nekaj podobnega. Naj na hitro opišem stanje na fieldu, kot je bilo ko sem prišel za mizo. Vidova Tytannial proti GK's(Gravekeeper's) Commandantu in Spear soldierju ter dvema pokritima S/T ter Necrovalleyju. Jerman vleče karto. Summona Descendanta, offra Commandanta za cost in poskusi uničity Tytannial, ta s svojim efektom offra sama sebe in v pogubo s seboj potegne tudi Descendanta. To bi Jerman lahko pričakoval in zmanjšal izgube. Jerman napade na življenje s Spear soldierjem in konča. Vid potegne karto, summona Treeborna in summona Sporea. Spore je bil zaradi efekta level 4, Gruden synchro summona Catastorja, položi eno karto z licem navzdol in konča. Jerman vleče, prikliče Descendanta in žrtvuje Spear soldierja za uničitev Catastorja. Napade, Vid se odzove z Book of Moon, da si reši kožo. Vid draw, reborn Treeborn, rukne Heavy Storm, Jerman seveda aktivira pokriti Starlight road. Vid seta še enega monstra in poda potezo Jermanu. Klemen napade monstra, ga uniči seta še eno karto in konča. Vid seta S/T, pred tem še obudi treeborna in konča. Jerman summona Commandanta in napada po treebornu in življenju. Vid v svojem draw phaseu aktivira MST na Necrovalley in obudi Treeborna v Standby phaseu. Z dvema kartama v roki premišljuje kako bi najbolje nadaljeval igro. Sangana pošlje na vrh kupčka in obudi Plaguespreader Zombija, ki je v grobu še od prej. Toda neuspešno, Klemen ima tudi na to odgovor in aktivira Royal oppression. Grudnu gre vedno slabše, obupano aktivira brain control in prevzame commandanta, napade Descendanta in konča potezo, ter vrne Commandanta. Jerman ima še 1800 življenjskih točk, Vid pa 1100. Dosti igre se je zgodilo ko me še ni bilo za mizo zato se ne čudite. Klemen ima občuten field in hand advantage. Sedaj aktivira še Necrovalley. Zaradi Treeborn Froga ne naredi škode. Gruden potegne Sangana in ga seveda seta poleg Froga. Jerman napade sangana in ta Vidu poišče Dandyliona. Jerman seta še več S/Tjev in tako zapolni vsa za to namenjena mesta. Gruden vlece. Poleg treeborna ima sedaj na fieldu setanega še Dandyja in eno S/T. Jerman summona GK's Assailant in napad za game z assailantom cez treeborna, tako, da ga s svojim efektom spremeni v napadalno pozicijo. Čestitke Klemenu za to predstavo, z enim porazom ima zaenkrat mesto v TOP8 zagotovljeno. A stvari se lahko še spremenijo. Mi pa gremo k naslednji rundi in naslednjemu paru.

5. runda turnirja, miza 2
Tukaj je z mano izkušeni Christian KIKO Bukor, ki se bo pomeril s še neuveljavljenim ampak potencialnim Žigo Vrenjakom.
Kiko, že domac na top mizah, saj je v preteklosti kar nekajkrat zmagal ali bil visoko na lestvici na vecjih turnirjih, je napovedal, da bo izgubil met kocke, in je že 5x do zdaj izgubil met, kakor napovedano. Vrenjak dokaj nov, ki NI pod menstorstvom Perica(hahaha), kot sem ga zmotno označil jaz, napada visoke položaje in še veliko obeta. Vrenjak pravi tudi, da je on vpeljal Perica v igro in poglejte kaj je s tem dosegel, samo sranje ane.
Začneta. Vrenjak summona Boro in seta 1 S/T, pass. Kiko draw in takoj hand destruction, senda v grave Treeborna in Ronintoadina. Vrenjak odvrže Book in royal oppression. Kiko removs Treeborna za Ronina, Žiga pa pričakovano aktivira setani oppression za placilo 800tih točk. Christian nekaj časa premišljuje potem pa se odloči za setanega monstra. Konča. Vrenjak vleče in brez strahu napade, flipa se Flip flap frog, sledi nekaj polemike o njegovem efektu, ali se aktivira pri napadu. Žiga seta še eno karto in poda naprej. Christian vlece, in premišljuje. Frogi so zgleda zaje*an deck za igrat Smile. Končno Kiko summona Swap froga in Vrenjak se odzove z skill drainom. Kiko prizna nadmoč, ter, da nebi tratil dragocenega časa preda prvo rundo, saj ga skill drain in royal oppression popolnoma lockata. Nekaj časa side deckata in začne se druga igra, kiko ima prvo potezo.
Medtem izvem da je nas Koroški tekmovalec spet sacknil in je 5:0 na tem turnirju z VayuSworni. Rekel bi še kakšno lepo besedo o tem in puustil solzi v oko medtem ko mladi upi dosegajo svoje prve uspehe, a mi osebna zamera do vseh srećkotov tam zunaj tega ne dopušča. Igro Turičnika sem lahko že večkrat tudi sam preizkusil in na lastnih 8000 življenjskih točkah občutil, da se zelo preveč zanaša na sreču in ne razmišlja niti pol kolikor bi bilo potrebno za uspehe, gledano dolgoročno. Naj mu bo, 15 minut ali mogoče 15 turnirjev slave.
In spet smo nazaj pri naših dveh junakih, Vrenjak z Bwji v katerih igra tudi Sapphira in skill drain. Bukor pa, če vam zaradi locka iz prvega duela še ni jasno Frog/mass driver FTK. Kiko začne in spet zelo dolgo razmišlja, nato aktivira One for one, discarda Podmornica Žabo za cost in išče Substitoada, katerega nato offra za svoj efekt ter poisce Swap froga. Swap frog mu vrže v grave Substitoada. Salvage Christianu vrne v roko 2 substitoada. Enega prikliče v napadalno pozicijo. Za njegov efekt tributa Swap froga in gre po še enega istoimenskega žabca, z njegovim efektom vrže v grave Ronina in ostale Žabe. To je naredil z "loopom"(uporabil sem narekovaje, da nebo kdo prepameten), ki ga trenutno premorejo Žabji decki in si tako napolnil grave z vsemi mogočimi žabami. To se je odvijalo prehitro in nisem utegnil niti zapisati vseh kart ki jih je pri tem uporabil, če vas ta določeni loop zanima si ga poiščite na spletu ali pa povprašajte Kikota. Obstal pa je z Dupe frogom in Substitoadom na fieldu. Aktivira Mass driver in Ronintoadina tolikokrat reborna, da zburna cel life.
Vrenjak sploh ne ve kaj ga je doletelo, ni bil pripravljen na kaj takšnega. Igra se nadaljuje, ne vemo kaj bo iz tega.
Tretja igra. Vrenjak odpre z shuro, boro in setano karto. Poda naprej. Christian vleče karto in med 6 kartami izbira najboljši opening. Special summona Swap froga, za cost uporabi Ronintoadina. Swapova sposobnost tokrat vrže iz decka v grave še enega Ronina. Normal summon Substitoad, prioriteta. Žrtvuje swapa in gre v deck po Dupe froga. In tako naprej po stale žabe z že poznano sposobnostjo. Pri tem je nastala velika debata in galama o prioriteti in trigger efektih, v tem primeru substitoadov efekt. Mnenja so deljena, sodnik pravi, da se nobena karta ne more aktivirati do konca substitoadovega loopa. Kikov deck je vedno bolj prazen, na koncu mu na fieldu ostanejo substitoad in poison draw frog. Kiko aktivira Salvage in targeta 2 swap froga vrenjak mu izniči efekt z D.D. crowom, lepa poteza. Naj opozorim, kiko potrebuje 20 zab za zmago. Kiko se z Posion draw frogom zaleti v Boro in vleče eno karto ter prejme nekaj škode. Passa dalje. Vrenjak vleče za svojo potezo. V roki drži skill drain, mirror force in kaluta. Setan Icarus attack in na fieldu shuro ter boro, Čaka na pravi trenutek. Napade s shuro v substitoada in gre v deck po vayuta in z njim ter boro direkt napade ter dropne kikota na 2200 zivljenjskih točk. Kiko ima 3 karte v roki. V main phase 2, vrenjak synchro summona magical andraoida in seta 2 s/t karti ter konča + dobi 600 lajfa od androida. Kiko vleče ter zopet razmišlja. Kar naprej gleda po graveyardu in išče možnost za game, torej burn loop z mass driverjem. Kiko aktivira heavy storm in spuca vrenjakov field. Kiko pride z One for one in poišče substitoada. Mogoce pa mu še uspe, dve minuti sta še do konca. Summona poison draw froga, se poskuša zaletet v Shuro za draw ampak Vrenjak opazi, da substitoad preprečuje destrukcijo poison drawa ter zadevo še zaključi s kalutom iz roke za game. GG Vrenjak.

Šesta runda
Turk Marko proti Jerman Klemen
Nimamo kocke, škarjekamenpapir določijo Jermana za prvopoteznika.
Spet bomo videli Klemena Jermana v akciji, tokrat proti Infernity decku, kar je za jermana najboljši matchup. Vso srečo Turk 
Jerman odpre, seta 2 S/T in enega monstra. Poda naprej. Turk vleče in seta S/T ter monstra. Oba igralca se odpirata defenzivno, a narava obeh deckov je taka, da se lahko to zatišje kaj kmalu prekine. Pass. Jerman flipa Spyja in išče iz decka Descendanta, klasika pri gravekeeperjih in SynchroCatih. Uporabi prioriteto in s tributanjem spyja ubije turkovega infernity beetla. Napade direkt z Descendantom. 8000:6500 Seta še enega monstra u Main Phase 2 in poda naprej. Turk vleče karto in dolgo razmišlja ali bi aktiviral setani infernity inferno. Ga aktivira, vrže stran Brain ctrl in iz decka vrže v grave archfienda. Summona randomizerja in seta 2 karti, klemen aktivira Book na monstra. Marko flipne launcher in se poiščeta beetle in archfiend, wrath negira archfienda. Drugi launcher reborna beetla in archfienda in išče tretji launcher z archfiendom. Pade goyo, napade Descendanta, beetle pa se zaleti v spyja ki gre po spear soldierja. Synch summon Stardust in pass. Jerman vleče in premišljuje. Seta monstra in s Spear soldierjem napade randomizerja. Tretji launcher pride iz roke poleg setane S/T karte. Beetle in archfiend se rebornata, standard, kaj pa drugega, archfiend išče barrier. Archfiend napade spear soldierja, goyo gre po spyja in pass. Setan je še Barrier in to je predaja Jermana, ki vidi, da nima več možnosti.
igra 2
Dokaj kratko side deckanje, zgleda oba igralca točno vesta kaj počneta, shuffle cut cut in gremo igra 2, začel je Jerman. Vleče 6 kart. Takoj s Commandantom išče Necrovalley, lep zacetek Jermana, točno to ga lahko pripelje do zmage. Seta monstra in 3 S/T. Čvrst zacetek. Tihi Turk vleče, povpraša za pravila Grepherja z Necrovalleyem na fieldu, ga summona seta 3 in passa. Jerman flip summona spyja in išče descendanta. Obeta se nekaj akcije. Descendant napade grepherja in ga ubije, spy napade direkt z boostanimi 1700 napadalnimi točkami. Kako zahrbtno pride tistih borih 500 točk boosta, ki jih daje Necrovalley. Podaja. Turk vleče in razmišlja, ta Necrovalley in kombinacija kart ki jih drži so ga spravili v kot. Summona drugega grepherja in z efektom odvrže beetla za archfienda. Zaletita se grepher in spy. Marko seta še eno karto in konča. Jerman napade direkt z Descendantom in seta monstra. Life stoji pri 8000:4000 z jermanom v vodstvu. Pass in turk spet pass brez igre. Jerman flipa spyja in išče Spear soldierja. Poln field proti Turkovim 4 S/T kartam. Napad enega gravekeeperjev je marko poskusil bookat, a se je Jerman odzval z solemn judgmentov. Marko me še vpraša, če lahko aktivira call of the haunted in se preda ko vidi da je nemočen.
Igra 3
Brez dodatnega side deckanja. Turk seta S/T in passa. Jerman prikliče Descendanta in napade direkt in dropne Marka na 6500. Seta 4 S/T in passa nazaj. V draw phaseu aktivira Trap dustshoot. Zmeša infernity mirage nazaj u deck, v roki pusti še 2 launcherja, Book of moon, ter 2 karti, ki ju marko seta. Jerman išče dolino smrti z commandantom, MST ga zdrobi, direkt in pass. Marko seta še eno karto in passa. Še en direkt od jermana in seta monstra. Pass, pass. Spet napade, tokrat Turk aktivira Mirror force, že skoraj iz obupa. Turk seta eno karto in passa dalje. Jerman flip summona mystic tomatona in turk mu ga uniči s torrential tributom. GK's Stele da jermanu 2 potrebna monstra v roko iz graveyarda. Sedaj ima setane 4 karte in passa. Turk tudi seta na 4 karte in passa. Jerman seta monstra in da nazaj. Turk spet poda nazaj brez igre. Jerman flipne spyja in poišče spear soldierja. Dust tornado na valley pred napadom. Direkt obeh monstrov in turku ostane 800 lajfa. Mogoče pa mu še uspe. Summona dark grepherja in s prioriteto discarda Mirage, Jerman pa mu efekt negira z Divine wrathom, Turk poskusi še s solemnom in se spusti na 400 lajfa. Iz decka v grave prileti archfiend, logično. Launcher oživi archfienda, a je tudi tokrat negiran, tokrat od oppressiona. Jerman vleče. Spy v defense, normal summon mystic tomato, napade v grepherja in se zaleti, zgubi nekaj življenjskih točk ter poišče descendanta. Spear soldier je offran u MP 2 za uničitev grepherja. Pass. Turk vleče in summona archfienda. BTH, je negiran z Barrierjem. Napade Archfiend in, ker mu Jerman aktivira dimensional prison se mora Marko obraniti z bookom, potem jerman unici archfienda in napade direkt da mu zbije zadnje točke.
Ta igra je bila res v prid Jermanu, saj je njegov deck narejen ravno proti infernity "graveyard" efektom. Čestitke Klemenu Jermanu, da z poceni deckom pride tako daleč in še dlje. Smo pogledali po decku, najdražja karta je najbrz Starlight road ali Mirror force, pa tudi to ni noben strošek. Bravo! pravim jaz.
Tak bi moral biti yugioh ves čas!

runda 7
Nepricakovano smo dobili še sedmo rundo!
Kar je povzročilo ogromno vznemirjenja in nekaj razburjenja po dvorani, nekateri zadovoljni, ker so dobili še eno zadnjo šanso, da preizkusijo srečo in se uvrstijo v playoffe. Nekateri pa so pred preizkusom sposobnosti, saj se jim majejo tla pod nogami, ker se ni nujno da so uvrščeni naprej, s tem mislim igralce z rezultatom 5:1, tako kot tudi Žiga Vrenjak in Miha Flisk.
Ta dva igralca, ki igrata frognarch in BW deck se bosta soočila in šla na vse ali nič. Predvsem Vrenjaka ta sprememba zelo moti, saj je še neuveljavljen igralec in to je bila njegova velika priložnost, ki pa mogoče ne uspe. Zelo težko je v takih trenutkih ohraniti mirno kri in hladno glavo, ter se zbrati za igro.
Mešata...Flisk začne. Draw 5. In gremo...
Flisk je vlekel po mojem mnenju kar dober hand. Odprl je z dvema setanima in končal. Vrenjak odpre z MST na Aoi, flisk chaina. Tributa žabo in vidi Vrenjakov hand. Icarus, Breeze, Bora, Scirocco, Book of moon. Odloci se, da bo na grave poslal Boro. Težka odločitev je bila tole, saj mu prav vsaka teh kart lahko pokvari načrte. Vrenjak summona breeza in napade za 1100 točk. Seta in poda naprej. Flisk vleče in v svojem počasnem stilu, brez zamere, aktivira soul exchange. Tributa breeza za caiusa in book of moon ga flipne dol. Flisek še seta eno karto na S/T polje in poda naprej. Vrenjak topa allure in ga aktivira. Vleče. Remova odvečnega sciroccota. Seta monstra in S/t. FLISK vleče LADDja. Flipne caiusa in napade. Vrenjak responda z tributiranjem BWja za icarus in flisku ubije monarha in setani Enemy controler. Flix seta in poda klobčič. Vrenjak summona shuro in napade, seta S/T in poda. Flisk vleče substitoada , v handu poleg LADDja drzi se Brain control. Summona žabca , vrenjak prebere, Žabe mu verjetno skačejo po glavi še od napornega matcha proti kikotu. Toliko različnih dvoživk zlahka človeka zmede. Flisk offra substitoada, da gre po swap froga in vrže iz decka v grave treeborna, lepa poteza, za nasednji turn zelo pomembna. Flisk passa brez napada. Vrenjak vleče, ima samo eno karto v roki in napade z shuro. Flisk aktivira Compulsoary evacuation device, ki mu vrne shuro v roko, v MP 2 jo summona nazaj in passa. Flisk vleče. Reborna Treeborna, a ne povsem, saj mu vrenjak žabo remova z DDCrowom. Brain ctrl na shuro in tako pride Ladd na polje, žrtvi sta bili swap frog in pa ukradena Shura. Vrenjak aktivira TT in ladd izgubi 500 attacka. A še vedno jih napade za 2300. Vrenjak seta karto in da nazaj. Flisk spet napade z 2300. Vrenjak spet seta in poda. Flisk napade vrenjak aktivira MF v prazno, in pade na 1600. Vrenjak vleče in summona blizzarda, da zbije še dodatnih 500 attacka laddju. Flisk vlece in aktivira cold wave, v prazno. Nato heavy storm, da zbije icarus attack, napade v blizzarda, se destroya LaDD in poišče caiusa za game.
side deckata, zelo napeta igra, še posebej ker se oba borita za zagotovljeno napredovanje v top 8. Začneta. Vrenjak prvi normalno. Flisk zmeša na način, ki mu pravimo "pile shuffle". Pogledam Vrenjaka, ki pa je smrtno resen pri svojem delu. Prekupčkata in začneta. Vrenjak začne s shuro u napadalni poziciji in setano karto. Flisk special summona swap froga s tem, da discarda treeborna, iz decka v grave pošlje še Ronintoadina. Lep začetek, veliko možnosti odpre za naslednje runde. Normal summona še Substitoada in offra Swapa, da poišče še enega swapa. Drugi swap vrže drugega treeborna v grave. Remova Swapa iz graveyerda za Ronintoadina, ki ga offra za substitoadov efekt in special summona še enega swapa iz decka. Na fieldu: 2x swap in 1x substitoad. Graveyard: polno žab in 1x substitoad, najnovejša pridobitev. Seta S/t in v roko vzame substitada in swapa. Konča. Vrenjak seta še eno S/T karto in napde s shuro, v roko vrne shuro zaradi fliskovega compulsoary evacuation devicea. Uporabna karta. Seta monstra in konča. Flisk vleče in napade vayuta. Dokaj brezskrbno deluje, v roki ima poleg žab tudi battle faderja in raizo. Swapa iz fielda vrne v roko nazaj in pusti prazno polje. Special summona Swapa za cost odvrže Ronina, oživi ronina in v roko vzame Swapa. Vrenjak vleče. Normal summona sciroccota in special Boro. Napade. Pass. Flisk vleče. Zanimivo je, da ne SSja nobenega Treeborna, ima kar 2 v grejvu. Videli smo zakaj. Special summonal je cyber dragona, napadel sciroccota, vrenjak responda z mirrorjem. Cyber se poslovi z igrišča Smile. Flisk seta S/T in konča. Vrenjak vleče. Boosta sciroccota z n jegovim efektom, boro switcha u defense in napade. Flisk se ne da in na field spusti battle faderja v defense. To mu vsekakor pomaga do zmage. End phase flisk zasuče gor dust tornado in ubije TT. Vleče. Summona treeborna. Offra oba LV1 monstra za LaDDja. Napade sciroccota in naredi nekaj škode. Poda naprej. Vrenjak potegne karto, drži jih 5. To mu daje veliko opcij za igro, a mu jih LaDD prav tako zbija. Vayu efekt zbije attack iz Laddja. Zapomnite si ygo igralci, vayu, honest in treeborn so lepi in veliko igrani primeri kako se znebiti nadležnega LaDDja brez izgube kart. Vrenjak si vzame časa za razmislek, zelo pomembna je zmaga tukaj in vsekakor si zasluzi vsako sekundo razmišljanja. Summona shuro. Remova vayuta in sciroccota za Armored winga in postavi boro v napadalno pozicijo. Shura napade LaDDja, ta je destroyan in reborna cydro, vrenjak crowa cyber dragona in to je game. Vrenjak s shuro pripelje v igro se Galea in vsi ptići napadejo za zmago.
game 3
Vsi, ki ste odpisali Vrenjaka, ste se motili, fant zmore. In to nam je tudi dokazal, zmagal in tako bomo videli še tretjo, odločilno igro.
Spet gresta v side deck po dodatne rešitve in igra se kmalu prične. Flisk odpre. Drži 6 kart, začuda Smile. Slab hand, da vam povem. Razen, če gremo v time, tam pa mu lahko tak hand zelooo koristi. Passa brez poteze. Vrenjak seta S/T in poda nazaj. Flisk vlece, seta S/t in poda. Vrenjak summona kaluta v attack. In napade. Izgleda, da noben nima ravno veliko opcij v tem duelu. Flisk dropne faderja. Vrenjak seta se drugo S/T in da nazaj. Flisk vleče, gleda v hand, išče rešitve. Odloči se za Caiusa, targeta kaluta, vrenjak chaina icarus attack in targeta obe fliskovi karti, flisk chaina svoj CED in si nazaj v roko vzame caiusa. Oba poskušata svoje poteze izpeljati s čim manjšimi izgubami. Poda in vrenjak vleče. Drži 5. Oba igrata zelo konzervativno ali pa res nimata opcij. Summon blizzard in SS kalut iz graveyarda, seta S/T. Synchro summon android, napad. Flisk dropne gorza! Flisk se ne pusti tem direktnim napadom. V MP2 Žiga seta se 2. Poda. Flisk vleče in razmišlja. Aja?? Gorz u attack. Razmišlja. Napade, Vrenjak aktivira MF. Flisk chaina Enemy controlery, tributa gorza in prevzame androida. Napade, vrenjak Booka. Offra psychica za caiusa in vrenjak aktivira signature karto...skill drain. Flisk ima token od gorza in caiusa na fieldu, 4 u roki. Passa. Vrenjak seta monstra in razmisli. Nato seta S/T. Flisek vleče karto. Token u attack pozicijo. Napade face down monstra za katerega se izkaze da je scirocco. Caius napade direkt. Vrenjak 5200, Fliks 5600. Flisk seta monstra. Poda nazaj. Vrenjak vleče. Dolgo razmišlja. Igra je precej hitra, če upostevamo, da igra flisk. Sorry boy. Vrenjak seta monstra in poda nazaj, zgleda da nima opcij. Flisk vleče, napade crowa in caius direkt. Pade na 2800(vrenjak). Kličejo time za yugioh. Vrenjak dobi še 2 potezi in flisk samo eno. Flisk konča. Vrenjak potegne, da drži 2. Aktivira whirlwind in sumona shuro. Išče iz decka kaluta. Glede na to da ima 2 potezi, mu še lahko uspe kak preobrat. Ampak glede na to, da flisk drži obcutno več kart v roki, bomo videli kaj bo. Napade face down treeborna in passa. Nič ne išče, saj mu to preprečuje njegov lastni skill drain. Flisk vleče na 6 kart. Flisk samo seta karto, obrne caiusa u def in passa. Vrenjak vleče, drži neznano karto in kaluta. Gleda grave, išče odgovore, ki niso v nasprotju s skill drainom. Vrenjak aktivira Crevice. Določi dark in remova svojega crowa ter gorza iz flixovega graveyarda. Flisk je crowal sciroccota da preprecy synch summon s vayutom. Vrenjak je vedno bolj obupan, flisk ima odgovor na vse kot izgleda. V roki sta mu ostala kalut in DAD. Slabo, saj ne more tako rekoč nič. Summona kaluta in si iz decka poisce Galea. In se preda. Nima opcij za zmago. Flisk dobi še dodatne točke za naprej. Medtem ko je Žiga prepuščen mislosti ali nemilosti konamijevega res zanić programa za vodenje turnirjev.
Sedaj se igra top8 in najboljsi se bodo soocili
Sedimo tukaj,
top 8
Najboljših osem dneva se jih bo pomerilo med sabo, z mano sedita David Forster in Bruno Zorko poznan tudi kot Frixion
Pomerila se bosta za napredovanje v top 4 in mogoče še dlje. Met kocke je določil Davida za prvo potezo. Igra!
David odpre s tremi monstri, 2 trapa in spellom v roki. Igra X-saber deck in je ga dobro obvlada. Res mu želim, da ostane v tej naši ljubljeni igri in še veča svoje znanje. Najpomembneje pa, naj vidi, da če počasi igraš in potezo premisliš zmagaš še kako igro več. Setal je monstra v FD def in eno S/T ter podal naprej. Draw. MST na setan TT. Set monstra, eno S/T in passa. David flip summona darksoula, normal summona aribelluma in syncha u brionaca. Agresivc. Brez prioritete. V roko pošlje face down monstra in S/T, discarda darksoula in BTH. Napade direkt, seta S/T in konča. V end phaseu searcha emmersbladea za darksoula. Heavy storm je padel pri Brunu in uničil gottoms E call. Setal 2 S/T in monstra ter končal. Oba igralca si ustvarjata čim boljše pogoje za svojo naslednjo potezo. David je summonal emmersbladea in napadel rykota in negiral efekt z my body as a shield. To ga je koštalo 1500 točk. Book of moon pade na emmersbladea in david konča. Bruno passa nazaj z enim monstrom setanim. Emmersblade je flip summonan in napade v drugega rykota. Ryko ubije brionaca. Pass. Bruno seta dandyja ter konča. David mind controla dandyja in napade. Pass. Bruno offra nazaj pridobljenega dandyja za caiusa in remova emmersbladea, poleg tega pa še dobi 2 tokena. Forster vleče in passa. Drži 2 karti. Bruno summona LADDja in to je game. Forster se bo moral malo bolj zbrati v drugi rundi, sicer ne bo napredoval med najboljše štiri. Ampak igra še ni končana, preobrati se dogajajo. Kar naprej. Poglejte Slovenijo na svetovnem prvenstvu, kako zlahka izbugi vodstvo .
Druga igra, zaenkrat še nič ne vemo razen tega da bruno vodi, ampak, stvari se lahko obrnejo. Side deckata oba, le kaj nas čaka. Forster začne. Vso srečo obema, ali pa še bolje, kvalitetne poteze in pa igro prvakov, vredno opisa.
David seta monstra in konča. Bruno prav tako seta monstra in se S/T karto. Konča. Oba igrata bolj defenzivno, veliko bolj počasi kot tisto metanje kart na field iz prve runde. David s svojimi dokaj agresivnimi sabljači prekine defenzivo in summona airbelluma ter flip summona darksoula. Syncha v Brionaca. Odvrže Ragiguro in vrne v roko monstra. Napade direkt, podoben opening smo videli že v prvi igri. V end phasue searcha za darksoula, vzame boggart knighta. Bruno vleče. Igra dandy deck, ki pa mu še ni uspelo pokazati svojih vrlin. Seta monstra, verjetno ryko. Še dodatno S/T karto in passa. David summona boggarta u attack in darksoula u defense. Napade sangana in direkt. Nekaj škode je že storjene, ni pa še dovolj za zmago. Seta S/T, u endu jo zgubi proti MSTju. Sangan je poiskal quickdrawa. Bruno vleče. Hitro special summona quickdrawa, zanj odvrže Dandyja, ter dobi nujne tokene. Normal summona Debrisa in synchro summona debrisa, token ter dandyja v Stardusta, to mu prinese še 2 tokena. Končno deluje deck kot bi moral. Quickdraw naredi s tokeni še Junk destroyerja ter pobije davidu cel field. I love this card. Direkt napad obeh synchrotov, velik preobrat v igri. Konča. David ima se 2900, seta monstra in poda nazaj. Bruno potegne charge of the light brigade in ga aktivira, ter si poišče Rykota. V procesu si milla Lonefire blossom, Book in PWWB. Summona Spore. Stardust napade emmersbladea, ki je bil face down. Ta išče še enega v defense, bruno flipne Enemy controler, offra spore in vzame emmersbladea, Junk destroyer direkt napad in David dropne gorza s tokenom. Ni še konec. Bruno passa in vrne emmersbladea. David potegne Airbelluma in synchro summona v Goyota. Naj pripomnim še, da mu je do tega topdecka pomagala moja glasba in pa yugioh music to duel by. Vse v attack in vzame destroyerja za prebrat. Premišljuje kako bi najbolje izvedel tole akcijo. Goyo napade Stardusta. Gorz napade destroyerja. Token direkt. Seta 2 S/T in passa. Frixion aktivira foolish na dandyja, dobi 2 tokena. Še vedno je neodločena igra. Velik field advantage domžalskega Davida Forsterja. Ampak pozicija se obrača. Special summon Spore iz graveyarda, level 4 je. 2 ryka in tytannial v roki, ne ravno najbolje. Ryko v attack, seveda je to nujno potrebno za synchro summon, vsi bralci začetniki, za synchro summon morajo biti vsi monstri face up, da ne bo kakšnih dvomov. Bruno summona v Black rose dragona in remova planta za switch u attack ter napad, ker je imel david le 300 lajfa ga to pokonča. Lepa končna poteza Bruna Zorka, david je bil tukaj nemočen, saj ni imel pokrite nobene obrambne karte več. Čestitke obema, dobra igra je bila.
Bruno Zorko gre s svojim quickdraw dandyjem naprej v turnirju. Ali ni naravnost čudovito koliko različnih deckov imamo v top 8 na našem državnem ta format.

Za top 4 match sem si izbral Jermana in Turka, oba sem že reportal in ta match se mi je zdel eden bolj zanimivih, res je, zaradi Jermanovega decka. Sposodita si kocko in mečeta. Jerman dobi prvo potezo. In začneta.
Jerman summona spear soldierja in seta 3 karte in necrovalley. Odličen začetek, mislim da ga zdaj ne more presenetiti nobena Turkovih kart. Res pa, da je to tudi malo tvegano za prvo rundo a prepričan sem, da ve kaj dela. Fantje, ne dvomit v človeka na misiji. Turk summona Archfienda. Želi napasti a necrovalley nafila attack jermanovim Gkjem. Seta 2 in passa. Jerman summona Descendanta in napade z obema. Konča. Turk vleče. Nekako ne ve kako bi začel svoj combo. Seta monstra in konča. Spear soldier napade setanega Archfienda in naredi škodo s svojim efektom. Kot je tudi Klemen dejal, Spear Soldier je združen z necrovalleyem zelo močna kombinacija za ta format, saj je veliko tokenov in malih flip effect monstrov. Passa dalje. Turk vleče in summona beetla v napad. Konča. Jerman; 3 handa, 3 setane in 2 monstra ter valley. Premoč je očitna. Napade spear soldier v beetla, turk aktivira Inferno. Discarda One for one in vrže v grave Avengerja. Jerman passa. Turk passa. Nima opcij ali pa čaka na boljši trenutek. Prav tako čakanje ga lahko proti Jermanovi kombinaciji košta igre. Ali pa mu jo prinese, težke odločitve so to. Jerman napade in je to to. Marko nima odgovora.
Prva igra je odločena, premoč gravkeeperjev nad infernityji.
Začel je Marko. Setal 2 karti in končal. Jerman summona Descendanta in aktivira necrovalley. V napadu je bil valley Dustan. Klemen seta še 2 in konča. Turk vleče in aktivira Inferno, vrže stran Archfienda in še Beetla iz decka. Nato aktivira Heavy storm, zelo pomemben move. Jerman si booka Descendanta. Launcher pri Turku gre po beetla in archfienda, klasika. Spet pride Launcher in tako dalje in tako dalje dokler turk ne nafila svoji sinhrotov. Kombinacije beetlov in archfiendov, kot jih že dobro poznamo. Summona goyota in beetle itd. Sploh mi ne pusti kaj opisovat, ko pa je že vse jasno. Jerman bo verjetno to rundo izgubil in nima mi kaj zamerit teh besed, saj je to tudi njemu po pogledu sodeč že jasno. Tako deluje infernity deck ce ga spustiš predaleč. Turk je dobro povlekel tisti heavy storm. Jerman pogleda naslednjo karto in se preda, to je game.
A ni še konec , pred nami je še tretja igra. Kdo bo lepši 1st hand potegnil 
Jerman začne. Seta monstra, necrovalley. Prohibition na Infernity Archfienda, setana karta in pass. Zelo močan začetek. Turk seta 4 S/Tje in konča. Pass. Spy je flip summonan in gre po spear soldierja, oba napadeta direkt, turk aktivira MF. Jerman si booka spyja. Lepe poteze, seta še enega monstra u MP2 in konča. Marko seta še eno S/T in konča. V roki drži še 2 karti. Necrovalley zgleda deluje, lock je aktiviran. Spy išče Assailanta in napade. Marko pusti obema monstroma da opravita svoje znašanje po življenju. Jerman ima za vsak slučaj setan še BTH od prej. Pass. Turk aktivira Reinforcements of the Army in poišče Grepherja. Dark Grepherja seveda. Summona ga in uporabi priority, discarda archfienda, da vrže iz decka necromancerja. Medtem je Jerman ubil grepherja z BTHjem in ga removal iz igre. Eno po eno uničuje Jerman nasprotnikove grožnje že cel dan in to zelo uspešno. Turk seta še eno S/T, da ima spet 4 in konča. Turku ostane še 600 lajfa po tem ko ga Jerman napade direkt. Premoč Jermana, kljub 4im setanim kartam Turka. Turk prizna premoč, ne uspe mu nič, ker je popolnoma zakljenjen in po jermanovem napadu izgubi še zadnje točke. Igro je opazoval Marko Thuma, znan kot minos55, zelo izkušen igralec. Videl je kaj je imel Marko Turk setano na fieldu in bil prepričan da bi se iz te situacije dalo rešit. Bil je profesionalen in tega med igro seveda ni povedal, a kdo ve, če bi Turk razmišljal kot Thuma bi videli še kako rundo mogoče.
Jerman je nuts danes. Zmaguje kot za stavo. Verjetno je pri tem tudi nekaj sreče, veliko pa je znanja in pa dobro sestavljen kupček. Če bi prej vedel da bo Klemen toliko zmagoval, bi njegove reporte prihranil za konec, za finale kamor se je pravkar uvrstil, in medtem reportiral kak drug, tudi zanimiv deck/match/matchup.

FINALE

Finale se bo odvijalo med Jermanom z Necrovalley GraveKeeper's deckom in Fliskovimi Žabami.
In tako se začne.
Jerman je šel prvi. Assailanta u attack, valley na field v svojo pozicijo skrajno levo in dve setani karti. Pass. Flisk povleče. In razmišlja...no shit...se vedno razmišlja. Potem pa standardno odpre z Swap frogom, za cost discarda treeborna. V grave vrže še Ronintoadina in combo je nared. Normal sumona še enega Swapa in vrže v grave še enega Treeborna. Swape nazaj u roko in pass. Assailant napad direkt, -2000. Pass. V prvi glavni fazi poteze Miha normal summona Swapa in vrže v grave še zadnjega swapa. Poskusi rebornat Ronintoadina a mu to preprečuje necrovalley. Grda karta za ta format, in tudi kakega prejšnjega. Fliskovi načrti so šli, spet si bo moral natakniti »thinking cap« in narediti boljši move. Swap v roko in pass Jermanu. Klemen spravi na field Commandanta. Napad, battle fader prepreči škodo. Flisk draw, Treeborn reborn. Offra še treeborna v standby phaseu za enemy controler in prevzame Commandanta, spet reborna treeborna. Taki mali »hakli« v igri dajo veliko veliko prednost na dolgi rok, igralci, vedite take malenkosti. Semi-pro move Smile Napade assailanta in Commandanta offra za Raizo, nič ne doseže, naleti na BTH. Poda igro naprej. Jerman aktivira GK's Stele in gre po svoje Gkje iz graveyarda. Summona Assailanta in napade Faderja, ga zamenja u attack s svojim efektom, ter naredi škodo. Seta eno S/T in passa. Flisk vleče in razmišlja. Naj pohvalim njegovo igro, je veliko hitrejša kot ponavadi, a še vedno vsaka poteza prinese občudovanja vredno prednost in ponavadi zmago. Normal summon swap frog, vrže v grave Substitoada. Swap v roko , seta S/T in pass. Jerman summon Comanndant in napade froga, ga da v napadalno pozicijo in medtem flisk poskusi z CEDjem a je negiran z Solemnom. To je game. Ena nula za Klemena Jermana v Finalu Državnega Prvenstva. Power of poverty pravim jaz. S tem nikakor ne namigujem da bi bil Jermanov socialni status slab ampak samo poudarjam kako ni potrebno zapraviti veliko denarja za deck, če pa lahko zmagaš z poceni buildom in se še zabavaš, veliko bolj kot drugi. In sam se zelo velik podpornik tovrstne igre.
Poceni deckec zbija vse do finala in še tu. A ni še konec. Ne odpišimo Fliska in njegovih res dobrih miselnih sposobnosti. Potreben je le soliden first hand in se igra lahko povsem zasuče. Mogoče ste opazili, da sem kar nekajkrat omenil kako pomembena je začetna roka. Prvih 6 kart pri večini stabilnih deckov narekuje potek nadaljnje igre in s slabim začetkom tudi naprej gre težje.
Naj omenim še, da je Jermanova sestrica že zmagala eno kopijo Dark End Dragona, ki je danes prva nagrada, poleg plačanega potovanja na evropsko in pokala, ter ostalih lepih, uporabnih nagrad. Mogoče bodo pri njih doma primorani nabaviti sef, da ta dva redka primerka shranijo na varno pred nepridipravi. Takšna karta se lahko proda za zajeten kupček denarja, ki lahko pokrije kompetitivno igro dveh otrok za kar nekaj sezon yugioha.  Pa še očetu lahko daš za bencin ker te vozi. 
Flisk začne seta in seta. Pass. Jerman summona tomatoja in napade v dupe froga. Prejme nekaj škode, seta BTH in solemn, izgubi ju proti MST in dust tornadu. Flisk offra za raizo, spina na top decka Paradižnik in se znese nad Jermanovimi življenjskimi točkami, ki so zdaj še okoli 5000. Jerman seta monstra in konča. Flisk napade face down monstra z Raizo. Je tomato seveda, ki poišče Descendanta. Flisk seta še enga monstra in konča. Jerman summona še Assailanta. Seta karto in konča. Flisk napade Assailanta. In spet nekaj kroži z žabami. Zmotilo me je občinstvo in nisem spremljal dobro. Pač klasika, swap+treeborn+substitoad. Jerman summona Assailanta in napade froga ter z Descendantom direkt. Pri flisku treeborn frog v defense in razmislek. Malo pogleda efekte nasprotnikovih monstrov in nadaljuje. Soul exchange na Descendanta za LaDDja. Močna poteza, ki lahko zamaje potek te igre. Jerman da Assailanta v defense in konča. Flisk napade assailanta za zmajem. Jerman seta monstra in konča, drugič. Flisk napade in uniči, drugič. Jerman spet seta. Spet je monster uničen v boju z neopredeljenim zmajem. Ta svetlo-temni, malo zeleni, vlece na rdeco, utripa plavo, zmaj pač je res dal vetra Klemenu. Jerman spet seta in konča. Swap frog je normal summonan pri flixu, napade LaDD, uniči obrambnega Commandanta in Swap žabec direkt. Jerman vleče. Aktivira necrovalley, in še enega. LaDD jih negejta in gubi attack. Seta Jerman še eno in konča. Swap napade direkt, Jerman aktivira Mask of restrict, da omili škodo in izgubi še nekaj življenja. Ima še samo 1700 življenja. Flisk seta in konča. Jerman summona Spear soldierja in napade laddja. LaDD pobriše field in summona Raizo, pass. Flisk vleče, drži že 7 kart. Teeborn reborn. Controler play u standby phaseu in Jerman preda.
1:1
Jerman je moral priznati premoč. Igra je sla v tretjo igro(kać).
Jerman začne igro z z dvema setanima S/T kartama in seveda Necrovalleyem. MST pri flisku in
Pulling the Rug je uničen. Substitoad cost za Swapa in Treeborn iz decka v grave. Fliskove žabe že delajo. Swap u roko in karta setana FD, end. Tomato flip summon in napad. Seta eno karto in jo izgubi v end phaseu proti dustu, pulling je bil, še en. Treeborn pri flisku in Brain control. LaAA summon, spet. Jerman seta monstra in konča. Flisk vleče. Napade face down spear soldierja. Jermana spet tolče sovražnikov zmaj. Pass. Jerman vleče in seta S/T ter konča. Flisk vleče in napade direkt, aktiviran je mirror in ladd zgubi 500 napada. Medtem Kać prileti z komentarjem glede Jermanovega handa, da zbira karte, ker je držal več kopij necrovalleya, to je res slabo. Flisk ne ve kako bi odigral naprej, napade in konča. Nikakor mu ne uspe narediti več škode. Bo treba počasi pa na ziher. Jerman aktivira valley in zbije še nekaj napada iz laddja. In še enega. Napade Descendant LaDDja in reborna Substitoada. Treeborn in econ play, spet. Flisk prevzame Descendanta. Žabe spet kroŽijo in filajo field.
Flisk zmaga z napadom.
Light and Darkness Dragon FTW v tem finalu, ena karta, ki Jermanu povzroči ogromno preglavic in mu iz rok iztrga zmago ko ga Miha Flisek premaga z 2 proti 1.
Čestitke obema, zelo lepa igra, zmagal pa je…boljši, še ogromno pa bo priložnosti da poračunata.
20 Jun 2010 20:52 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jumper8855
Lightsworner


Pridružen/-a: 24.07. 2009, 17:28
Prispevkov: 377
Kraj: Ravne na Koroškem

Prispevek Odgovori s citatom
Kot sem že napisal je report full ql in vztrajam da bi mogel več pisat ker to ti očitno bolje laufa kot večji turnirji čeprav mi je žalda ti ni ratal ker koker sem gledal ko si za fun igral je deck uber sam pač rabil bi 1/4 moje sreče pa bi bil top 4 no bo pa naslednjič boljš.

Drugače veš kdo je liste pobral???

_________________
Andi pravi:
ja to je pa res
hrvati nesmejo prit v europo
nam bodo še po euroviziji težili

Učitlca:" Če maš 4 žoge pa 2 žogi kolk žog je to??
Marshmallon: 5
20 Jun 2010 21:16 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
eagle
Member


Pridružen/-a: 25.12. 2009, 13:26
Prispevkov: 544
Kraj: šyška

Prispevek Odgovori s citatom
jumper8855 je napisal/a:
Kot sem že napisal je report full ql in vztrajam da bi mogel več pisat ker to ti očitno bolje laufa kot večji turnirji čeprav mi je žalda ti ni ratal ker koker sem gledal ko si za fun igral je deck uber sam pač rabil bi 1/4 moje sreče pa bi bil top 4 no bo pa naslednjič boljš.

Drugače veš kdo je liste pobral???


Rok "Cyber Dude(Fallen)" Kukovič

_________________
20 Jun 2010 21:29 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
HeadShot
Member


Pridružen/-a: 26.05. 2008, 18:53
Prispevkov: 1629
Kraj: Štepanc

Prispevek Odgovori s citatom
Dober report, z veseljem bral, edino ko ni odstavkov me je mal motl Very Happy.
Pa res sem meu srečo, prznam, mogu bi me zmagat

_________________
Power je patetičen Very Happy
Dark_Angel je napisal/a:
Jaz mam forsterja. sam mi je pobegnu zadnje čase. sem pozabu zaklenit.

20 Jun 2010 21:43 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.