Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovRSS FeedPrijava



Spring Challenge Finale - Report

 
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
Spring Challenge Finale - Report
Avtor Sporočilo
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Spring Challenge Finale - Report Odgovori s citatom
Pred malo več kot kakim mescem sem nehal igrati Yu-Gi-Oh! Preprosto nisem imel časa, da bi poleg treningov in šole še igral YGO karte. Seveda pa se tej igri nisem mogel popolnoma odreči, saj je nekaj neverjetnega xD Skozi ves ta čas sem bil bolj ali manj aktiven na forumu in spremljal dogajanje na YGO sceni. In ni minilo dosti časa, ko je bil tu že finalni Spring Challenge turnir oz. kar na kratko – SCF. Sprva se ga nisem imel namena udeležiti, saj nisem imel ne decka, ki bi bil vreden takega turnirja, saj sem večino kart posodil, in ne invita zanj. Ker pa sta dva prijatelja s Ptuja, mojega mesta, bila kvalificirana in sta imela namen tekmovati, sem se odločil, da jima bom šel delat družbo. To pa ni edini razlog zakaj sem želel iti tja. Hotel sem ponovno srečati prijatelje iz drugih delov Slovenije in se navaditi na novi meta-game, saj bi to bil moj prvi veliki turnir v tem formatu. Od samega začetka nisem imel namena pisati poročila, saj sem menil, da ga preprosto ne bom imel časa napisati – predvsem zaradi šole. Ko pa sem se v petek pri fiziki dolgočasil, sem se začel zavedati, kaj je prav, začel sem se zavedati, da ne bom tratil časa s poslušanjem pri pouku in učenjem in da bom storil, kar je prav – da bom napisal poročilo s tega velikega finalnega turnirja. Tako sem pri fiziki začel pisati poročilo za petek in ga končal že isti dan pred spanjem. Zavedal sem se, da je za mano komaj lažji del, da to ni bilo niti ogrevanje in da se bom moral naslednji dan zelo potruditi, če bom želel zadevo opraviti, kot se spodobi, a sem kljub temu bil odločen, da bom to poročilo napisal. Med drugim sem se tudi odločil, da bom dodal čim več slikovnega materiala, saj to bralcem olajša in predvsem popestri branje pa tudi v primeru, da se komu ne bo dalo brati celotnega poročila, si bo lahko sliko o dogajanju naredil s preletom fotografij. Zadal sem si tudi cilj, da bom poskusil pisati poročila o čim bolj raznolikih deckih, kar v tej meti ne bi smel biti problem, in o čim več različnih igralcih in menim, da mi je to zelo dobro uspelo, saj sem v osmih igrah, ki sem jih dokumentiral, opisal kar 14 različnih deckov. Uspelo mi je opisati vse dominantne decke tega meta-game-a z izjemo X-Saber-jev, ki jih je igral, mislim da le on, Žiga Vrenjak. To bi torej bil uvodni del, zdaj pa sledi dejanski report.

Petek, 21. 5. 2010

Ura je nekaj čez 6, ko me mati zbudijo. Vase zmečem nekaj Nutele s kruhom, se umijem in oblečem. Pograbim dežnik in skozi vlažno jutro odkorakam proti šoli – tokrat pridem celo 3 minute pred zvoncem, saj se imam prvo uro namen javiti angleščino. Dobim 5 ^^. Slovenščino smo začeli z renesanso, končali pa s odprto debato o protestih 30-letnih študentov pred parlamentom. Pri biologiji smo gledali neki dokumentarec o fotosintezi in niti ni bil tako nezanimiv, kot se za le-take spodobi. Med odmorom se je par sošolcev zadevalo s plinom, ostali pa smo se jim smejali – vem da ni moralno, je pa zato toliko bolj zabavno =P Fiziko je nato celo uro spraševala, jas pa sem dokončal risbo hiše nasproti šole, na kateri sem delal že nekaj tednov (v bistvu vsak petek pri fiziki, ker smo samo takrat v pravi učilnici). Vmes se je profesorica nekaj razburila, ker je nekaj tistih, ki naj bi bili vprašani, špricalo. Malo sem še ponovil glasbo, saj smo naslednjo uro pisali test. Odpisal sem ga, nato pa smo šli s sošolci še malo za »đimno«. Dva sta se šla dalje zadevat s plinom, marsovc, ki žal ni utegnil priti na SCF, si je nažgal pravkar skotano rizlo, jaz pa sem se basal v keksi xD Grem in še spotoma pri prijatelju dvignem fotoaparat (če boš to bral – še enkrat hvala za posojo, car si). Ko pridem domov je ura pol 4. Nekaj pojem, nato pa grem na računalnik delat seminarsko nalogo o zgodovini Bosne in Hercegovine za informatiko, ki bi jo naj oddal že marca. Končam jo ravno pred treningom, ki je tisti dan bil zelo v redu( za vse tiste, ki ne veste – treniram rokomet). Ravno se nam je pridružil podmladek, zato se vsi starejši počutimo kot Borat v Ameriki xD Ko pridem s treninga, si začnem pripravljati nahrbtnik za naslednji dan – zlagam in pospravljam karte, dajem na stran, kar bom posodil, itd. Povečerjam in preostanek večera preživim na Yugioh United-u in Failblogu. Okrog enajstih mi marsovc prinese še nekaj kart za Amasa, Maystora in Minos55-a in še neke Vayute ter DAD-a, ki bi jih naj nekomu prodal. Kmalu zatem se umijem in po napornem dnevu zaspim v pričakovanju na naslednjega.

Sobota, 22. 5. 2010

Bilo je hladno sobotno jutro. Ves Ptuj je spal, i izjemo dveh idiotov, ki sta na železniški postaji čakala na avtobus – ta dva idiota sva bila Amas in jaz, avtobus pa sva čakala zato, ker je železniška proga bila zaprta vse do Pragerskega in smo posledično imeli do tja naročen avtobus. Kmalu po prihodu na Pragersko z Amasom srečava Bruklina, Omego, Power11-a in ostale Mariborčane in ker imajo poln kupe, greva v svojega, kjer se nama pridruži še Vitjan.

http://img714.imageshack.us/img714/4969/dsc00007rpk.jpg

Posojamo si karte, debatiramo o trenutni meti, side deckih in nasploh o vsem, kar je povezano z Yu-Gi-Oh! Vlak po dokaj dolgi, a prijetni, vožnji prispe v Ljubljano, ker se združimo z ostalimi Mariborčani in se pod vodstvom Amasa in Bruklina odpravimo proti Viču.

http://img534.imageshack.us/img534/204/dsc00008lm.jpg

Ko smo prišli na Vič, smo spremljali razne duele, ki še niso bili v sklopu turnirja, menjavali karte in podobno. Aleš »Rorenoa Zoro« Šopinger je imel rojstni dan, a mu nisem uspel voščiti, zato – vse najboljše, Aleš!

http://img338.imageshack.us/img338/2990/dsc00016mq.jpg

Od Belega Boga sem še po zmerni cenil kupil Arcanite Magiciana, od LockDowna pa 2 Royal Oppressiona in 2 Nobleman of Extermination. Slej ko prej pa so se začele prijave in tudi turnir. Bruklin je v Turbo Packu pullal SR Beckoning Light, Master, pa UR Chaos Sorcererja, tako da so se jima povrnili potovalni stroški. Dejan je nato razobesil pairinge, za katere se je izkazalo, da niso pravi, saj na njih ni bilo Fliska, zato samo počakali na nove. Kmalu po razglasitvi pravih pairingov sem si izbral prvi match, ki ga bom opisal:

Match 1:
http://img526.imageshack.us/img526/6885/dsc00017th.jpg VS http://img16.imageshack.us/img16/9650/dsc00018oe.jpg
Amadej "amas" Ban [Machina Gadget] vs Andi "Exodia/Dark_Angel" Jamšek [Frog Synchro OTK]

GAME 1: Prvo igro otvori Amadej z normal summonanjem Machina Gearframe-a in z njegovim efektom searcha Machina Fortress-a. Nato še seta 1 s/t in enda. Andi brez posebnega pomisleka seta pošast in konča svojo potezo. Ban summona Yellow Gadgeta, si z njegovim efektom poišče Green Gadgeta in se nato z Gearframe-om zaleti v Jamškovega setanega Dupe Froga in zato prejme 200LP škode.

7800 : 8000

Seta še eno s/t karto in konča. Exodia začne svoj turn s karto Heavy Storm, a mu Amas nanj takoj chaina svoj face-down Starlight Road. Andi po prejetem udarcu nadaljuje s Hand Destructionom in discarta 2 Froga, Amadej pa discarta Machina Fortress-a in še nekaj (mislim da nekega Gadgeta). Exodia nato normal summona Substitoad-a in aktivira njegov efekt, s tem da žrtvuje svojega Dupe Froga. Ban mu brž chaina svoj Royal Oppression in s tem ko plača 800LP negira efekt Andijeve žabe in mu popolnoma sprazni polje.

7000 : 8000

Jamšek konča svoj turn. Amadej začne s summonanjem Green Gadgeta in posledično searcha Red Gadgeta. Z vsemi pošastmi napade za 6900LP škode, seta 1 s/t karto in enda.

7000 : 1100

http://img192.imageshack.us/img192/3362/dsc00019x.jpg

Andi začne svoj turn z igranjem MST-ja na Royal Oppression, a mu Amas to prepreči s Solemn Judgmentom – plača 3500LP.

3500 : 1100

Andi scoopa.

1 : 0

Amadej side-decka 3 karte, Andi pa kar 13 (popolnoma spremeni svojo strategijo)!

GAME 2: Ker je Andi izgubil prvo game, izbere, da bo začel. Seta pošast, 1 s/t in igra Swords of Revealing Light. Ban začne z Nobleman of Crossout-om, ki iz igre brcne Exodiinega Flip Flop Froga, summona Green Gadgeta, searcha Reda in seta 2 s/t karti. Andi samo seta monsterja in konča. Amadej summona Red Gadgeta in konča. Exodia spet seta pošast in enda. Amas aktivira topdeckani Nobleman of Crossout, na katerega mu Jamšek chaina Enemy Controler, tributa targetanega Froga in prevzame Banovega Green Gadgeta. Amadej nato summona Yellow Gadgeta, searcha Greena in konča. Swordsi se uničijo. Exodia normal summona Unifroga in nato igra field Wetlands, ki njegovi žabi nabije 1200 ATK. Declara direktni napad, Ban pa responda z Dimensional Prisonom. Andi konča svoj turn. Ban igra Green Gadgeta in searcha Reda. Green nato napade face-down pošast, Jamšek pa aktivira Waboku, tako da se njegov Beelze Frod le flipa. Amas igra Smashing Ground in enda. Exodia seta pošast in konča. Ban summona Red Gadgeta in išče Yellowa. Green nato napade face-down Dupe Froga, kar Banu zbije 600LP.

7400 : 8000

Amadej konča. Exodia seta s/t karto in konča. Amas aktivira Lightning Vortex, nekaj discarta za cost in nato sčisti Andijevo polje. Andije z efektom Dupe Froga searcha Unifroga. Ban s polnim poljem Gadgetov pohodi Jamškove LP-je.

http://img44.imageshack.us/img44/6369/dsc00020c.jpg

7400 : 1400

Exodia scoopa.

2 : 0

Naročim si pico, počakam na nove pairinge in si izberem novi par:

Match 2:
http://img687.imageshack.us/img687/3794/dsc00022dc.jpg VS http://img189.imageshack.us/img189/3746/dsc00021kg.jpg
Ante Didović [Twilight] vs Miha "FLISK" Flisek [Quickdraw Dandywarrior]

GAME 1: Igro začne Flisk, saj vrže 6, Ante pa 1. Seta pošast in 1 s/t ter konča. Ante seta 1 s/t in prav tako konča. Flisk malo razmišlja, nato pa flipa setanega Sangana in napade Antejeve življenjeske točke za 1000LP škode.

7000 : 8000

Enda. Ante seta še en s/t in konča. Flisk ponovno napade.

6000 : 8000

V Main Phase 2 še seta pošast in konča. Ante igra Solar Recharge in discarta Wulfa. Recharge milla Celestio in Lumino. Seta pošast in konča. Flisk spet razmišlja, nato pa s Sanganom napade in ubije Antejevega Plaguespreader Zombija. Flisk konča svoj turn. Ante iz Graveyarda remova Wulfa in Plagyja da special summona Chaos Sorcererja. Uporabi prioriteto in iz igre odstrani Fliskovega Sangana. Nato aktivira Dust Tornado in destroya Fliskov Dimensional Prison, tributa Chaos Sorcererja za Caiusa, remova Fliskovega setanega Treeborn Froga in napade za 2400LP škode.

6000 : 5600

Ante konča. Flisk seta pošast in s/t ter konča. Ante aktivira Heavy Storm in destroya nekaj, kar mislim da je bil Dust Tornado. Nato summona Lylo in s Caiusom napade Fliskovega setanega Rykota, ki uniči Lylo in milla Pot of Avarice, Gorza in Dimensional Prison. Ante še seta 1 s/t in konča. Flisk nato summona Lonefire Blossom in jo tributa za še eno Lonefire, katero žrtvuje, da prikliče Dandyliona v obrambo. Seta še 1 s/t in konča. Ante začne z igranjem MST-ja na Fliskov Bottomless Trap Hole, nato pa s Caiusom napade Dandylion in tako Flisk dobi 2 Fluff tokena. Ante enda svoj turn. Miha summona Debris Dragona, ga združi s pravkar priklicanim Dandylionom in enim tokenom in tako prikliče Stardust Dragona in še 2 Fluff tokena. Nato igra Pot of Avarice in si v deck vrne vse pošasti razen Dandyliona. Vleče 2 karti, potem pa MST-ja Antejev setan Pot of Avarice. Stardust Dragon napade Caiusa za 100LP škode.

5900 : 5600

Miha konča svoj turn. Ante seta pošast in konča. Flisk nato tributa tokena da summona Caiusa in tako remova iz igre Antejevega setanega Rykota. Miha nadaljuje z igranjem Foolish Buriala in targetanje Spore-a. Iz Graveyarda remova Dandyliona da summona Spore-a in ga združi z 2 Fluff tokenoma v Goyo Guardiana. Nato z vsemi napade za game.

0 : 1

Ante side-decka 5 kart, Miha pa 4.

GAME 2: Ante začne in kar takoj enda. Flisk seta 1 s/t in konča. Tukaj je treba omeniti, da sta oba imela zelo dead hande. Ante seta pošast in konča. Flisk prav tako seta pošast in še 1 s/t. Ante nato flipa Rykota in destroya setan My Body as a Shield. Ryko milla Monster Reincarnation, Solar Recharge in Honesta. Nato summona Garotha in z njim napade setanega Debrisa.

7850 : 8000

Ante enda. Miha Debrisa postavi v napad in napdae Rykota.

7050 : 8000

V Main Phase 2 tributa Debrisa za Caiusa, remova Garotha in seta 1 s/t ter konča. Ante summona Ehren in konča. Ehren milla D.D. Crowa, Heavy Storm in Plaguespreader Zombija. Flisk discarta Dandyliona da special summona Quickdraw Synchrona, ki ga potem z enim tokenom združi v Drill Warriora. Le-temu nato razpolovi napad in napade Antejeve življenjeske točke. Caius potem napade Ehren in Anteju naredi 800LP škode.

5050 : 8000

V Main Phase 2 Miha discarta Tytannial, Princess of Camellias, da remova Drill Warriora iz igre. Enda. Ante remova Crowa in Rykota da prikliče Chaos Sorcererja in s prioriteto remova Caiusa. Seta 1 s/t in konča, Flisk pa mu v End Phase igra Dust Tornado na Dimensional Prison. Flisk nato summona Drill Warriora in si z njim iz Grave-a pobere Debris Dragona, ki ga normal summona in prikliče Dandyliona iz Graveyarda. Miha nato Debrisa, Dandyliona in enega tokena združi v Stardust Dragona in dobi še 2 tokena. Flisk vstopi v Battle Phase in s Stardustom napade Chaos Sorcererja, z Drill Warriorjem pa direktno na življenjske točke.

2450 : 8000

Na napad Dril Warriorja Ante dropa Gorza. Flisk v Main Phase 2 spet discarta neko karto in remova Drill Warriora iz igre ter konča. Ante z Gorzom napade Stardust Dragona, a mu Flisk responda z Dimensional Prisonom. Nato Gorzov token napade Fluff tokena. Ante potem naredi Flisku grave-check, malo razmisli, nato pa igra Foolish Burial in targeta Wulfa. Da karto na vrh deck, da prikliče Plaguespreader Zombija iz Graveyarda in ga združi z Wulfom v Brionaca. Izkoristi prioriteto in discarta Brain Control, da Mihi v Extra Deck vrne Stardust Dragona, in Pot of Avarice za MST. Seta še 1 s/t in konča svoj turn. Edina karta, ki jo je imel Flisk na fieldu v tem trenutku, je bil Fluff token in v roki je imel eno karto, Ante pa je imel na polju Gorzovega tokena z 2400 napada, Brionaca in 1 set s/t. Drill Warriorjev efekt se aktivira, a ga Ante negira z Royal Oppressionom.

1650 : 8000

Flisk nato tokena tributa za Caiusa, remova tokena in napade Brionaca.

1550: 8000

Ante je bil tako lockan s svojim lastnim Royal Oppressionom. Topdecka nekaj nekoristnega in scoopa.

0 : 2

Spet sem počakal na nove pairinge in si izbral naslednjo dvojico:

Match 3:
http://img265.imageshack.us/img265/6044/dsc00027xc.jpg VS http://img52.imageshack.us/img52/2442/dsc00028ys.jpg
Nejc "maystor" Zupan [Disaster Dragon] vs Marko Turk [Blackwing]

GAME 1: Prvi game začne Turk, saj je vrgel 4, Maystor pa 1. Seta pošast in 1 s/t ter konča svojo potezo. Maystor začne s 1st-turn Future Fusion-om (!) in si v graveyard vrže Red-Eyes Darkness Metal Dragona, Prime Material Dragona, Totem Dragona, Koa'ki Meiru Dragota in Red-Eyes Wyverna. Nato normal summona Wyverna, bi pade v Bottomless Trap Hole. Seta še 1 s/t in konča. Turk seta 2 s/t kari in preda potezo Maystorju. Le-ta seta 1 s/t in v End Phase remova Wyverna, da bi special summonal Metal Dragona, a mu Turk igra Royal Oppression.

8000 : 7200

Turk summona Boro in napade Maystora za 1700 LP škode.

6300 : 7200

Turk konča, Maystor pa v Standby Phase summona Five-Headed Dragona. Turk mu ga hoče negirat z Oppressionom, a mu Maystor pove, da ne more. Nato aktivira Giant Trunade, Fice-Headed Dragon se destroya, normal summona Wyverna in z njim napade Boro.

6300 : 7100

Seta še 2 s/t in enda sovj turn. Turk normal summona Blizzarda in prikliče Boro iz Graveyarda. Združi ju v Blackwing – Armed Winga, ki napade Wyverna, a mu to prepreči Maysotrjev Dimensional Prison. Marko nato seta 3 s/t karte in konča. Nejc z Wyvernom napade face-down Vayuta, seta še eno pošast, eno s/t in konča. Turk summona Siroccota in napade Wyverna, a Maystor igra Book of Moon. Turk konča. Maytor nato tributa face-down Exploder Dragona in Wyverna za Light and Darkness Dragona. Turk ga solemna, Zupan pa solemna Turkov Solemn.

3150 : 3550

LADD nato napade face-down Siroccota in ga uniči. Maystor še seta 1 s/t in enda. Turk iz Graveyarda hoče removati Vayuta in Siroccota, a mu LADD to prepreči. Ker pa Vayu ostane v Grave-u, turk to ponovi tolikokrat, da ima Nejcev LADD samo še 800 ATK. Spet poskusi removati Vayuta in Siroccota in tokrat mu uspe – na polje dobi Armed Winga. Maystor responda s Torrential Tribute-om. LADD z efektom iz Graveyarda prikliče REDMD-ja, a Turk to negira s tem ko aktivira Royal Oppression.

3150 : 2750

Marko potem summona Kaluta in z njim napade za 1400LP škode.

1750 : 2750

Turk konča svoj turn. Maystor special summona Totem Dragona iz Grave-a v napad. Turk mu tega ne negira z Oppressionom. V End Phase remova Wyverna da bi summonal Metal Dragona, a tokrat Turk plača 800LP da negira summon.

1750 : 1950

Turk s Kalutom napade Totema in s tem Maystoru naredi 1000LP škode.

750 : 1950

V Main Phase 2 seta še enega monsterja ter enda svoj turn. Maystor aktivira Gold Sarcophagus in iz decka remova LADD-a. Seta še eno pošast in preda potezo Marku. Le-ta s Kalutom napade face-down Totem Dragona in konča. Maystor seta pošast in konča. Turk nato žrtvuje face-down Vayuta za Siroccota in ker je v Graveyardu imel še Vayuta, Maystor scoopa.

0 : 1

Maystor najprej side-decka 5 kart, nato pa se vendar odloči za 3, Turk pa za 1.

GAME 2: Ker je Nejc izgubil prvo igro, se odloči, da bo začel on in igro otvori(spet!!!) s 1st-turn Future Fusion-om. Na izlet v Graveyard pošlje dva Wyverna, enega Metal Dragona, Prime Material Dragona in Koa'ki Meiru Dragota. Seta 2 s/t karti in v End Phase remova Wyverna, da bi summonal Metal Dragona, a mu Turk to prepreči s tem, da discarta D.D. Crowa. Marko začne z Black Whirlwindom in normal summona Gale-a. Maystor MST-ja Black Whirlwind, zato da Turk ne searcha. Gale nato napade za 1300LP škode.

6700 : 8000

Turk še seta 1 s/t in konča. Maystor summona Masked Dragona in z njim napade Gale-a.

6700 : 7900

Konča. Turk summona Siroccota in napade Masked Dragona, a mu Nejc to prepreči s Prisonom. Marko konča svoj turn. Maystor dobi na polje svojega petglavega zmaja ter z njim in Masked Dragonom napade Turkove življenjske točke, le-ta pa mu responda z bolečim Mirror Force-om. Maystor še seta pošast in s/t ter konča. Turk začne z MST-janjem Maystorovega Mirror Force-a. Nato normal summona Siroccota in napade face-down Dread Dragona, s katerim Zupan searcha Totema. Marko enda. Maystor seta monsterja in en s/t, konča. Turk nato summona Siroccota in z njim napade face-down totema, a mu Nejc to prepreči z Dimensional Prisonom. Turk seta 1 s/t konča svoj turn. Maystor seta 1 s/t in konča. Turk summona Blizzarda, Nejc pa igra Torrential Tribute. Marko konča, Maystor pa summona Koa'ki Meiru Dragota, ki ga Turk BTH-ja. Maystor še seta 1 s/t in konča. Turk seta pošast in Book of Moon, ki mu ga Maystor v End Phase MST-ja. Tu žal nekaj časa nisem uspel slediti in ko sem spet ujel ritem, je bila situacija taka: Maystor je imel na polju Metal Dragona, Prime Material Dragona in 1 karto v roki, Turk pa Armed Winga na polju v napadu. V roki je imel 1¸karto, za katero je bilo zelo verjetno, da je Kalut. Maystor je bil na potezi in je z efektom Metal Dragona iz Graveyarda priklical Masked Dragona, ki ga je suicidal, da je priklical Exploder Dragona, s katerim je uničil Armed Winga, nato pa z ostalimi napadel neposredno za življenjske točke. Maystor konča, Turk pa vleče in scoopa.

1 : 1

GAME 3: Turk začne z Black Whirlwindom in normal sumonano Shuro. Z Whirlwindom searcha Kaluta ter konča. Maystor seta 2 s/t in pošast ter konča. Turk summona Kaluta, Maystor pa mu Dusta Whirlwind. Marko s Shuro napade face-down pošast, za katero se je izkazalo, da je Masked Dragon. Maystor searcha še enega Masked Dragona v DEF, Turk pa s Shurinim efektom Vayuta. Kalut napade drugega Maskeda, ki searcha Exploder Dragona v napad. V Main Phase 2 Turk združi Vayuta in Shuro v Catastorja, ki ga Maystor BTH-ja. Marko še seta 2 s/t in konča. Maystor igra Brain Control na Kaluta in ga nato tributa za Prime Material Dragona, na katerega se Turk odzove z Torrential Tribute-om.

7200 : 8000

Maystor TT-jev efekt negira z discartanjem Koa'ki Meiru Dragota. Nejc z Exploder Dragonom in Prime-om napade za 3400LP škode.

7200 : 4600

Maystor s tem konča svoj turn. Turk summona Siroccota in special summona Boro. S Siroccovim efektom mu poviša napad na 3700 in napade Prime-a.

5900 : 4600

Turk konča svojo potezo. Maystor z Exploderjevim efektom uniči Siroccota in seta 1 s/t karto. Turk z Vayutovim efektom summona Armed Winga ter z le-tem in Boro napade za 4000LP škode.

1900 : 4600

V End Phase Maystor MST-ja Turkov setan My Body as a Shield. Maystor nato vleče in scoopa.

1 : 2

Po tej igri sem šel malo okoli miz, kjer sem poslikal Fliska, ki je bil ravno na tem, da nabije Ilegalusove Infernityje.

http://img85.imageshack.us/img85/6879/dsc00033hp.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/4496/dsc00034kr.jpg
Dogajanje okoli prvih miz.

http://img210.imageshack.us/img210/7479/dsc00035xt.jpg
Vitjan si dela novi deck, ker je jezen na svoje failanje.

http://img202.imageshack.us/img202/393/dsc00036bg.jpg
Brata Neuvirt.

http://img405.imageshack.us/img405/9075/dsc00038qq.jpg
Jaka Burnik uživa ob pici xD

Match 4:
http://img41.imageshack.us/img41/728/dsc00040ph.jpg VS http://img691.imageshack.us/img691/3233/dsc00041aw.jpg
Tadej "Bruklin" Neuvirt [Flamvell] vs Drago "drago" Godnjov [Frog Monarch]

GAME 1: Začne Drago. Summona Substitoada in ga tributa za lastni efekt, da special summona Swap Froga, s čigar efektom si vrže Treeborna Froga v Graveyard. Nato si Swap Froga vrne v roko in konča. Bruklin ne naredi nič in preda potezo nazaj Dragotu. Drago summona Treeborna iz Grave-a in discarda še enega Treeborna, da special summona Swap Froga. Nato Treeborna tributa za Vanity's Fienda ter z obema napade za 3400LP škode.

4600 : 8000

Vrne si Swap Froga v roko, seta 1 s/t in konča. Bruklin začne z MST-janjem face-down Spiritual Water Art-a. Nato Tadej summona Gale-a, razpolovi napad Fiendu in ga napade.

4600 : 7900

V Main Phase 2 še seta 1 s/t in konča. Drago special summona Treeborna in ga tributa za Caiusa, s čigar efektom targeta Bruklinovega Gale-a. Bruklin na Caiusov efekt chaina Torrential Tribute. Drago discarta Ronintoadina da special summona Swap Froga in z njim napade neposredno na Tadejeve LP-je.

3600 : 7900

Drago konča svoj turn. Bruklin seta 1 pošast in 1 s/t ter konča. Drago special summona Treeborna ter oba s Swap Frogom tributa za LADD-a. LADD napade, Bruklin pa aktivira Book of Moon, a ga LADD negira in prav tako negira face-down Rykota, ki ga destroya. Bruklin spet seta 1 pošast in 1 s/t in konča. LADD spet napade, negira Bruklinov Mirror Force in še njegovega Morphing Jara. Drago konča. Bruklin summona Flamvell Magiciana in z njim uniči LADD-a, ki je imel samo še 1300 ATK.

3600 : 7800

Z LADD-ovim efektom Drago special summona Caiusa iz Graveyarda. Bruklin preda potezo Dragotu. Drago special summona Treeborna in ga tributa za Raizo, Bruklinu na vrh decka vrže Flamvell Magiciana in z obema monarchoma napade za game.

0 : 1

Bruklin side-decka 6 kart, Drago pa 2.

GAME 2: Bruklin začne duel s setanim monsterjem in 2 set s/t. Drago igra Nobleman of Extermination in zadene Dimensional Prison, s čimer ga odstrani iz igre in še enega iz Tadejevega decka – Drago ni igral nobenega. Nato discarta Swap Froga da še enega special summona iz roke. Z njegovim efektom si v Graveyard vrže Treeborn Froga, potem pa ga tributa za Caiusa, ki ga Tadej solemna.

4000 : 8000

Drago še seta 1 s/t in konča. Bruklin mu MST-ja Threatening Roar, ki ga Drago seveda chaina. Seta še eno pošast in konča. Drago konča brez da bi kaj naredil. Bruklin flipa Gravekeeper's Spy-ja in summona še enega. Nato normal summona Flamvell Magiciana in ga z enim Spy-jem združi v Stardust Dragona ter napade, a mu Drago napad prepreči z Battle Faderjem. Tadej konča. Drago Faderja tributa za Raizo in se zaradi njenega efekta reši Bruklinovega Stardusta, potem pa z njo napade Spy-ja.

2800 : 8000

Drago konča, Bruklin pa nato tributa face-down Gale-a za Caiusa, remova Raizo in napade za 2400LP škode.

2800 : 5600

Bruklin konča. Drago normal summona Swap Froga in z njegovim efektom v Graveyard vrže še enega Treeborna. Swapa si nato vrne nazaj v roko in konča. Bruklin ponovno napade za 2400LP škode, seta še 1 s/t in enda svoj turn.

2800 : 3200

Drago special summona Treeborna in še v Standby Phase igra Enemy Controller: tributa Treeborna in targeta Bruklinovega Caiusa, Bruklin pa chaina svoj setan Book of Moon, da Controller izgubi target. Drago še enkrat special summona Treeborna, potem pa normal summona Swap Froga ter si z njegovim efektom v Graveyard vrže Ronintoadina. Swap Froga si vrne v hand in potem special summona Ronintoadina. Drago enda. Bruklin nato flipa Caiusa in napade Ronintoadina. Seta še monsterja in konča. Drago remova Swap Froga iz Grave-a da special summona Ronintoadina, potem pa Ronintoadina in Treeborna tributa za LADD-a, s katerim napade Caiusa.

2400 : 3200

Drago enda. Bruklin aktivira Mind Control, ki ga LADD negira, in konča. LADD nato napade face-down Rykota, čigar efekt negira. Drago prepusti potezo Bruklinu. Le-ta seta monsterja in 1 s/t. Drago z LADD-om napade monsterja. LADD negira Bruklnov Mirror Force in uniči setanega Firedoga. Drago konča, Brukln pa summona Cyber Dragona in napade LADD-a.

2400 : 2400

Drago z LADD-ovim efektom prikliče Caiusa, Bruklin pa konča svoj turn. Drago special summona Treeborna in ga tributa za Thestalosa, Bruklin pa scoopa.

0 : 2

http://img69.imageshack.us/img69/6833/dsc00042ju.jpg
Spet dogajanje na prvih mizah.

http://img441.imageshack.us/img441/222/dsc00047h.jpg
Beli_Bog OTK-ja s planti.

http://img571.imageshack.us/img571/804/dsc00048y.jpg
Situacija iz igre Infernity vs. Lightsworn - Kukovič (LS) je naredil preobrat in zmagal.

Match 5:
http://img535.imageshack.us/img535/6984/dsc00052pf.jpg VS http://img514.imageshack.us/img514/2064/dsc00051vq.jpg
Franc Križanič [Fortune Lady] vs Tadej "Power11" Brodnjak [Chaos]

GAME 1: Franc vrže 1, Tadej pa 3, zato Tadej začne. Summona Breakerja in seta 1 s/t karto. Franc vleče, seta 2 s/t karti in konča. Tadej takoj, ko pride na vrsto, izkoristi Breakerjev efekt in uniči Križaničev Dark Bribe. Nato summona Doomcaliber Knighta, vstopi v Battle Phase in z obema napade za 3500LP škode.

4500 : 8000

Tadej preda potezo Francu, ki summona Kycoota in z njim napade Powerjevega Breakerja, a Tadej na napad responda s setanim Book of Moon-om. Franc še seta 2 s/t karti in konča. Power nato z Breakerjem napade face-down Kycoota, Doomcaliber Knight pa Križaniču naredi 1900LP škode z neposrednim napadom.

2600 : 8000

Tadej konča. Očitno je bilo, da ima Franc obupen hand, saj je bil Kycoo edini monster, ki ga je do zdaj vlekel. Tudi zdaj ni bilo bolje – seta 1 s/t karto in konča. Power napade z Breakerjem, Franc pa responda s Compulsory Evacuation Device. Nato napade še z Doomcalibrom, a tudi ta mu zaradi še enega CED-a poleti v roko. V Main Phase 2 Tadej ponovno summona Breakerja, Križanič pa responda s Torrential Tributom. Power še seta 1 s/t karo in enda svoj turn. Franc spet ne vleče pošasti, zato seta 2 s/t karti in preda potezo. Tadej summona Doomcaliber Knighta in z njim napade, a mi Franc responda s tretjim CED-om! Power konča, Franc pa v svoji potezi ne naredi prav nič in tudi konča. Na tem mestu mi je pokazal hand in bilo je nekaj v smislu: Fortune Lady Dark, Fortune's Future in še nekaj popolnoma nekoristnega. Power že v tretje normal summona Doomcaliber Knighta in z njim napade za 1900LP škode.

700 : 8000

Franc spet ne vleče čisto nič koristnega, preda potezo, Tadej pa ne naredi drugega, kot reče: "Štih za game!"

0 : 1

Franc side-decka 1 karto, Tadej pa 2 (sajda Zombie World).

GAME 2: Franc je prvi game izgubil, zato se odloči, da bo drugega začel on. Normal summona Thunder King Rai-Oha, igra Future Visions in seta 2 s/t karti. Enda turn. Tadej seta pošast in 1 s/t karto ter prav tako konča. Franc declara napad s Thunder Kingom in le-ta se remova skupaj z Powerjevo setano D. D. Warrior Lady. Križanič konča. Tadej summona svojega Rai-Oha, ki se zaradi Future Visions remova, in konča. Tukaj za nekaj trenutkov nisem uspel slediti, saj se je igra preprosto prehitro odvijala. Ko sem se spet ujel v ritem, je Tadej ravnokar združil Gale-a in Breakerja v Arcanite Magiciana, ki je z removanje spell counterja uničil Križaničevo Fortune Lady Dark, napadel za 1400LP škode, nato pa še uničil Future Visions. Franc potem seta pošast in konča. Power summona Rai-Oha, z njim napade face-down pošast, nato pa še z Arcanite-om za 400LP škode. Spet sem se izgubil, saj nisem zmogel nadaljevati v tako hitrem tempu. Vem še samo, da je Franc izgubil tudi drugo igro in da tudi tokrat ni imel kaj večje sreče s topdeckanjem.
Vsem bralcem se na tem mestu še enkrat iskreno opravičujem, a sem bil že izčrpan od opisovanja prejšnjih igrer in dogajalo se je preveč in prehitro, da bi uspel vse zapisovati.

0 : 2

http://img44.imageshack.us/img44/8610/dsc00050w.jpg
Ni čudno, da je Power11 zmagal, ko pa je imel svojo srečno kocko in Hello Kitty.

Po matchu sem spet šel okoli miz, saj so še skoraj vsai igrali. Tukaj se je pa dogajanje malo popestrilo, saj je prišlo do spora med Fliskom in, kdo bi si mislil, Exodio. Slednji je namreč v treh ovitkih imel izjemno drobne listke, ki jih je pred turnirjem očitno uporabljal kot proxije. Seveda je igral, kot da je karta, ki jo je aktiviral, dejanska karta v ovitku in ne tista, katere ime je pisalo na listku, ki je bil res zanemarljive velikosti. Flisk je poklical Junota in zahteval game loss za Exodio, češ da si je na ta način označil karte in da ze zaradi listkov drugače mešajo. Flisku sta se pridružila še Kukovič in nekdo, ki ga nisem poznal, a mu Juno ni hotel dati game-lossa, saj se mu je to zdelo več kot nepotrebno. Flisk je še nekaj časa vztrajal pri svojem, a je na koncu seveda obveljala sodnikova beseda. Meni osebno se je vsa dilema zdej bolj kot ne brezvezna in nepotrebna, saj so listki bili dimenzij 2mm x 5mm, po drugi strani pa je Flisk imel prav in bi si Exodia moral listke odstraniti iz ovitkov že pred turnirjem.

http://img229.imageshack.us/img229/6634/dsc00055vy.jpg
Dramatični besedni spopadi med Kukovičem, Fliskom in Junotom.

http://img704.imageshack.us/img704/6159/dsc00057gg.jpg
Situaciji v dvoboju Flisk : Exodia po razčiščeni dilemi o listkih.

Match 6:
http://img294.imageshack.us/img294/8697/dsc00062gh.jpg VS http://img193.imageshack.us/img193/3707/dsc00061cw.jpg
Peter "Beli_Bog" Škofic [Gigavise] vs Mihael Rosi [Infernity]

GAME 1: Noben izmed igralcev ni imel kocke, zato sem jima posodil svoj srečni kovanec, ki je odločil, da bo začel Mihael. Le-ta je setal pošast in 2 s/t karti ter končal. Peter začne z Nobleman of Extermination in uniči Mihaelov setan Mirror Force, ki ga pa sam ni igral. Seta pošast in 1 s/t karto, za katero se je izkazalo, da je bila Mark of the Rose, ko mu jo je Mihael v End Phase-u uničil s svojim MST-jem. Mihael nato normal summona Dark Grephera in izkoristi njegov efekt – discarta Infernity Archfienda in si iz decka na Graveyard vrže Infernity Beetla. Nato flipa Infernity Necromancerja in z njegovim efektom iz Graveyarda special summona Infernity Archfienda, s čigar efektom searcha spell Infernity Launcher. Mihael se je odločil, da bo raje še počakal z OTK-jem in je zaigral malo bolj konzervativno. Z Archfiendom je napadel Petrov setan Spore, nato pa mu je z Grepherjem naredil 1700LP škode.

6300 : 8000

Mihael še seta 2 s/t karti in konča svoj turn. Beli Bog začne z igranjem Brain Controla na Infernity Necromancerja.

5500 : 8000

Mihael se začudi izbiri targeta, Peter pa summona Cherry Inmatota. Nato Necromancerja in Inmatota združi v Catastorja in z njim napade Dark Grepherja.

5500 : 7500

Beli Bog enda. Mihael normal summona Armageddon Knighta, s čigar efektom ditcha Plaguespreader Zombija. Nato aktivira Infernity Launcher in special summona Necromancerja ter Beetla. Aktivira Beetlov podvojevalni efekt in nato enega združi z Infernity Archfiendom v Brionaca. Z Necromancerjevim efektom nato special summona Archfienda in searcha Launcher. Archfienda, Necromancerja in Beetla nato združi v Mist Wurma, ki sprazni Petrovo polje. Mihael aktivira še drugi Launcher in z njim spet summona Necromancerja in Archfienda, ki mu sercha še tretji Infernity Launcher. Hiter konec.

0 : 1

Beli Bog side-decka 9 kart, Mihael pa samo 3.

GAME 2: Peter izbere, da bo začel. Normal summona Consecrated Light in konča. Mihael seta pošast in 1 s/t ter prav tako konča. Peter nato seta 1 s/t karto in prestavi Consecrated Light v obrambo. Nato preda potezo Mihaelu. Le-ta igra Infernity Inferno in discarta Imperial Iron Wall ter Infernity Archfienda, v Graveyard pa pošlje Infernity Archfienda in Plaguespreader Zombija – to je bil missplay, saj lahko z Infernity Infernotom na Graveyard pošlješ samo Infernityje. Nadaljuje z igranjem Heavy Storma, s akterim uniči Petrov Needle Ceiling. Seta še eno pošast ter enda. Peter ne stori nič. Mihael flip summona Infernity Beetla in Necromacnerja in želi z Beetlom napasti Consecrated Light, saj je mislil, da DARK monsterji ne morejo biti normal in special summonani, a mu Peter pove, da ne morejo niti napadati. Zato ju združi v Magical Androida, ki uniči Consecrated Light. Mihael še seta 1 s/t karto in konča, Magical Android pa mu napolni življenjske točke za 600.

8000 : 8600

Peter igra spell Nobleman of Extermination, in remova Mihaelov face-down MST ter konča. Mihael aktivira Infernity Launcher in z njim summona Necromancerja in Archfienda ter z Archfiendovim efektvom searcha še en Launcher. Le-tega seta, nato pa z Necromancerjevim efektom summona Beetla iz Graveyarda. Beetla podvoji, nato pa ga z Archfiendom in Necromancerjem združi v Mist Wurma. Aktivira setan Launcher in z njim summona Necromancerja in Archfienda, ki mu spet searcha Infernity Launcher. Nato združi Beetla in Archfienda v Brionaca. Sredi combota mi Peter reče, naj napišem, da mu slabo kaže. Mihael nato z necromancerjevim efektom nazaj special summona Archfienda in searcha še enega Archfienda. Potem vstopi v Battle Phase in declara napad z Infernity Archfiendom, Beli Bog pa mu na prejeti damage dropa Gorza. Magical Android nato napade Gorzovega tokena, Mihael pa konča svojo potezo.

6200 : 9200

Peter je malo razmišljal na glas in rekel, da bi le vedel kaj ima Mihael setano, le-ta pa mu je na to odvrnil: »To je surprise.« Beli Bog se vendarle odloči, da bo dal Gorza v napad in z njim napade Necromancerja. V Main Phase 2 še seta 1 pošast in konča.

http://img96.imageshack.us/img96/5496/dsc00065s.jpg

Mihael vleče Dark Grepherja, ki ga takoj discarta za Brionacov efekt in tako Petru vrne v roko face-down pošast. Nato položi karto iz roke na vrh decka, da special summona Plaguespreader Zombija iz Graveyarda. Le-tega združi z Brionacom v Infernity Doom Dragona. Nadaljuje z igranje Infernity Launcherja s katerim summona le Beetla, ki ga nato združi z Archfiendom v Goyo Guardiana. Goyo napade Gorza, potem pa na drugi napad Peter dropa Battle Faderja, na katerega mu Mihael chaina svoj setan Solemn Judgment in reče: "Sem rekel, da je surprise!" Game za Mihaela.

0 : 2

To je bil zadni match v swissu in sledile so eliminacije s top16 igralci, a še prej je potekal srečelov, saj so tisti, ki niso topali, metali kocko za nagrade. Dejan se je postavil na stol ter glasno in jasno in predvsem izjemno teatralično začel razlagati pravila in razkazovati nagrade.

http://img710.imageshack.us/img710/2765/dsc00066gl.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/7863/dsc00067e.jpg
Dejan teatralično razkazuje nagrade.

Izbira matcha, katerega bom opisoval v top16, ni bila težka, saj sem od samega začetka turnirja imel željo opisati tudi en match Hrvata Davorja Jevrosimova, saj je najboljši igralec Gladiator Beastov, mojega najljubšega decka, kar jih poznam. Torej:

TOP 16:
http://img94.imageshack.us/img94/730/dsc00071lm.jpg VS http://img690.imageshack.us/img690/7386/dsc00072n.jpg
David Forster [Quickdraw Dandywarrior] vs Davor Jevrosimov [Eatos Gladiator Beast]

Za lažje razumevanje bralcev še bom dodal, da Forster ni igral klasičega Quickdrawa, ampak je med drugim mainal tudi 2 Battle Faderja in D.D. Crowa.

GAME 1: Prvo igro je začel Davor, saj je na kocki vrgel 4, David pa 2. Davor summona Equesta, aktivira Dimensional Fissure in seta 1 s/ t karto ter konča. Forster seta pošast in 3 s/t ter preda potezo Davorju. Le-ta declara napad z Equestom, a ga zaustavi Forsterjev Dimensional Prison. Jevrosimov v Main Phase 2 normal summona Hoplomusa in seta 1 s/t karto. Tu je bilo očitno, da ima setan War Chariot ali pa da zgolj blefira, v kar sem pa osebno dvomil. Davor konča. David začne s flipanjem Mega Hamsterja, Davor pa aktivira Gladiator Beast War Chariot, na katerega mu Forster chaina Solemn Judgment in si s tem razpolovi življenjske točke.

4000 : 8000

Hamster mu tako uspešno seta Rykota. Forster s kepo dlak declara napad na Hoplomusa, Davor pa malo razmisli in nazadnje aktivira Mirror Force, David pa mu iz roke chaina Book of Moon, si čimer si ustvari velik plus. V Main Phase 2 še seta pošast in konča. Davor otvori svoj turn s special summonanjem Guardian Eatosa. Hoplomus napade pošast, ki jo je David ravnokar setal in izkaže se, da je še en Hamster, ki seta še enega Rykota.

4000 : 6900

Eatos nato napade face-down monsterja, za katerega je Davor vedel, da je Hamster in ta seta še tretjega Rykota. Hamster čudežno preživi(no, ne čudežno, ampak sem očitno nekaj spregledal). Na koncu Battle Phase-a Davor taga Hoplomusa za Bestiarija, ki targeta Forsterjevo edino setano karto, Dust Tornado, ki ga le-ta chaina na Davorjevo Dimensional Fissure. Davor konča svoj turn. Forster začne s flipanjem prvega Rykota in z njegovim efektom targeta setan Indomitable Gladiator Beast, ki ga Davor chaina, da Bestiariju napad poviša za 500 točk. David nato flipa drugega Rykota, ki uniči Bestiarija, in še tretjega, ki pa destroya Guardian Eatosa. Rykoti so millali 2 Caiusa, Heavy Storm, Pot of Avarice, Bottomless Trap Hole, Lonefire Blossom, Light and Darkness Dragona, Card Troopera in Charge of the Light Brigade. Forster nato aktivira Pot of Avarice in si v deck vrne oba Caiusa, LADD-a, Lonefire Blossom in Card Troopera.

http://img690.imageshack.us/img690/7734/dsc00069aa.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/8004/dsc00070f.jpg

Vleče 2 karti, postavi še oba hrčka v napad in s petimi monsterji napade za 3000LP škode.

4000 : 3900

David enda. Davor normal summona Equesta in napade hrčka in posledično Forsterju naredi 500LP škode.

3500 : 3900

Na koncu Battle Phase-a taga Equesta za Dariusa, ki targeta Bestiarija v Graveyardu, a mu Forster chaina D.D. Crowa iz roke in remova Bestiarija iz igre. Forster normal summona Debris Dragona, a z njegovim efektom nič ne special summona, saj nima prostora na fieldu. Združi ga z dvema Rykotoma in prikliče Stardust Dragona. Le-ta napade Dariusa, Davor pa aktivira svoj setan Shrink. To je verjetno bil ključni preobrat v tej igri.

3050 : 3900

Jevrosimov taga Dariusa za Samnita, Forster pa še da Rykota in hrčka v obrambo in konča. Davor s Samnitom napade Rykota in z njegovim efektom iz decka searcha Gladiator Beast War Chariot. Samnita taga za Murmillota, ki targeta Hamsterja, David pa mu na Murmillotov summon responda s Torrential Tributom, na katerega chaina svoj Starlight Road! Tako se Hamster destroya, Murmillo ostane na polju, Forster pa dobi Stardust Dragona. Davor še seta 2 s/t karti in konča. Forster s Stardustom declara napad na Murmillota, Davor pa mu igra Dimensional Prison, na katerega Forster chaina Book of Moon. David enda svoj turn. Davor z Murmillom napade face-down Stardusta in ga na koncu Battle Phase-a taga za Laquarija.

3050 : 2700

Seta še eno s/t karto in preda potezo Davidu. Le-ta s Stardustom napade Laquarija, a mu ga Davor seta z Book of Moon-om. Forster seta pošast in enda. Davor z Laquarijem uniči Stardusta, nato pa ga taga za Equesta, ki mu iz Graveyarda vzame War Chariot, katerega še seta, in konča. Forster ne naredi ničesar. Davor z Equestom napade face-down Dandyliona, čigar efekt negira s Chariotom, nato pa taga Equesta za Retiarija, ki remova Dandyliona iz igre. Davor konča svojo potezo. Forster discarta Quickdrawa da special summona enega iz roke, Davor pa mu spet igra Chariot. Forster konča. Davor summona Samnita in z njim ter Retiarijem napade za 2800LP škode.

250 : 2700

Forster je na topdeckanju in še kar na Davorjevem turnu pogleda vrhnjo karto decka in ker ga ta karta ne bi rešila, scoopa.

0 : 1

Forster side-decka 5 kart, Davor pa 1. Med drugim David sajda ven tudi D.D. Crowa in Starlight Road, karti, ki se meni osebno zdita proti Gladiatorjem nadvse uporabni.

GAME 2: Začne Forster, saj je izgubil prvo igro. Seta monsterja, nato pa malo razmisli in ne seta nobene s/t karte. Davor tudi to igro otvori z Dimensional Fissurom. Normal summona Thunder King Rai-Oha in napade face-down Rykota, ki Rai-Oha destroya in milla Pot of Avarice, Legendary Jujitsu Masterja, ki se remova, in Torrential Tribute. Davor preda potezo. Forster začne z igranjem Heavy Storma, nato pa summona Doomcaliber Knighta, s katerim napadem za 1900LP škode.

8000 : 6100

V Main Phase 2 še seta 1 s/t karto in enda. Davor igra Gladiator Proving Ground, s katerim searcha Hoplomusa. Nato seta 1 pošast in 1 s/t karti ter konča. Forster z Doomcaliber Knightom napade face-down pošast, za katero se izkaže, da je Hoplomus.

7800 : 6100

Davor ga želi tagati, a je Forster prisiljen žrtvovati Doomcalibra, da negira Hoplomusov efekt. V Main Phase 2 še Forster seta 1 monstera in konča. Jevresimov tudi ta turn otvori s Proving Groundom, s katerim searcha Laquarija, ki ga kar normal summona. Laquari declara napad na face-down monsterja, ki je Legendary Jujitsu Master in Laquarija pošlje na vrh Davorjevega decka. Le-temu ne preostane nič drugega, kot da konča svoj turn. Forster seta še eno pošast in 1 s/t karto ter preda potezo Davorju. Davor je nadvse presenečen nad karto ki jo je potegnil in jo kar igra ter z njo napade Forsterjevo face-down pošast, a David responda z Dimensional Prisonom. Davor konča, Forster pa mu v End Phase-u MST-ja Torrential Tribute. David tributa setanega Debris Dragona za Caiusa in targeta Davorjev setan Waboka, ki ga le-ta chaina, Forster pa konča. Jevresimov ne naredi drugega, kot seta 1 s/t karto. Forster napade s Caiusom za 2400LP škode.

7800 : 3700

V Main Phase 2 še seta 1 s/t karto ter prepusti potezo. Davor, ki je na topdeckanju, prav tako seta 1 s/t karto in konča. Forster spet napade s Caiusom.

7800 : 1300

Konča, Davor pa normal summona topdeckanega Thunder Kinga, ki pade v Forsterjev Bottomless Trap Hole. Davor scoopa.

1 : 1

GAME 3: Tretjo igro začne Davor, saj je izgubil drugo. Summona Samnita in seta 1 s/t karto. Forster seta 1 pošast in 2 s/t karti. Davor igra Gladiator Proving Ground, s katerim si v roko vzame Laquarija. Normal summona Laquarija, David pa igra Bottomless Trap Hole, na katerega Davor iz roke chaina Shrink in Laquariju razpolovi napad. Nato Samnite napade setanega Rykota, čigar efekt Davor negira s Chariotom, Laquari pa poskusi napasti Forsterjeve življenjske točke neposredno, a mu le-ta to prepreči z Book of Moon-om. Na koncu Battle Phase-a Davor taga Samnita za Equesta, s katerim si v roko vzame War Chariot, v Main Phase 2 pa še seta 1 s/t karto. Forster summona Domcalibra in z njim napade Equesta, Davor pa na to responda z Book of Moon-om. V Main Phasae 2 še David seta 1 s/t karto in konča. Davor flipa Laquarija in z Equestom napade face-down Doomcaliber Knighta, v Damage Calculationu pa mu še poviša napad z Indomitable Gladiator Beast. Laquari nato napade direktno na življenjske točke, Forster pa responda s Prisonom. Davor nato taga Equesta za Laquarija in seta 1 s/ karto. Forster seta pošast in konča. Davor special summona Eatosa, ki napade setanega Rykota, čigar efekt Davor spet negira s Chariotom, Laquari pa nato napade za 2100LP škode.

5900 : 8000

Na koncu Battle Phase-a Davor taga Laquarija za Equesta in si z njegovim efektom v roko vzame War Chariot. V Main Phase 2 še seta 1 s/t karto ter enda. Forster ne naredi drugega, kot seta 1 s/t karto. Davor declara napad, Forster pa aktivira pravkar setan Mirror Force. Davor iz roke chaina Book of Moon, s katerim seta Eatosa in enda turn. David normal summona Card Troopera in aktivira njegov efekt ter milla Pot of Avarice, Debris Dragona in Dust Tornado. Forster konča svojo potezo. Davor flipa Eatosa in normal summona Rai-Oha. Z Eatosom napade Trooperja, Forster vleče karto, s Thunder Kingom pa direktno.

1900 : 8000

V Main Phase 2 še seta 1 s/t karto in konča. Forster ditcha Light and Darkness Dragona, da special summona Quickdraw Synchrona, Davor pa negira njegov special summon s tributanjem Rai-Oha. David še seta pošast in konča. Davor z Eatosom napade setanega Hamstera, s katerim Forster seta Rykota, in konča. David flipa Rykota, uniči Eatosa in milla Rai-Oha, Legendary Jujitsu Mastera in Pot of Avarice. Ryko nato napade za 200LP škode, v Main Phase 2 pa še Forster seta 1 s/t karto.

1900 : 7800

Davor MST-ja Davidov pravkar setan Bottomless Trap Hole, nato pa summona Andala in napade Rykota.

200 : 7800

Davor preda potezo Forsterju. Le-ta seta 1 s/t katro in konča. Davor napade z Andalom, Forster mu dropa Battle Faderja, Davor pa chaina Chariot in zmaga.

1 : 2

Po tem matchu sem se malo sprehodil naokoli in se za trenutek ustavil tudi za mizo, kjer sta Tim Perič in Bruno Zorko igrala top16, in malo poslikal situacijo.

http://img405.imageshack.us/img405/2420/dsc00074v.jpg
http://img691.imageshack.us/img691/6451/dsc00075is.jpg

Ker sem pa že ogromno slikal, sem zapolnil pomnilnik na digitalcu in sem moral brisati slike, če sem želel še kaj poslikati, zato sem žal zamudil igre v top8. Naslednji match je torej top4.

TOP 4:
http://img444.imageshack.us/img444/2086/dsc00077q.jpg VS http://img405.imageshack.us/img405/3493/dsc00076si.jpg
Davor Jevrosimov [Eatos Gladiator Beast] vs Miha "FLISK" Flisek [Quickdraw Dandywarrior]

GAME 1: Prvo igro je otvoril Flisk, saj je vrgel 4, Davor pa 3, in to s setano pošastjo in 1 setano s/t karto. Davor je normal summonal Laquarija, Flisk pa je takoj respondal s Torrential Tributom in na Graveyard poslal tudi svojega Treeborn Froga. Davor je še setal 1 s/t karto in endal svoj turn. Flisk special summona Treeborna in ga žrtvuje, da prikliče Caiusa, ki remova Davorjev setan Prison. Nato Caius napade za 2400LP škode, Flisk še seta 1 s/t karto in konča.

5600 : 8000

Davor aktivira Dimensional Fissure in seta 1 s/t karto ter konča. Flisk napade s Caiusom in prav tako konča.

3200 : 8000

Davor aktivira Call of the Haunted in special summona Laquarija, nato pa aktivira še Gladiator Proving Ground, s katerim searcha Bestiarija, ki ga seta in združi z Laquarijem v Gladiator Beast Gyzarusa. Le-ta destroya Caiusa in Fliskov setan Book of Moon, ki ga Flisk ne chaina. Gyzarus napade za 2400LP škode, Flisk pa mu na damage dropa Gorza.

3200 : 5600

Davor taga Gyzarusa za Laquarija in Hoplomusa, seta 1 s/t karto in konča. Flisk summona Treeborna in igra Brain Control na Laquarija, nato pa tributa Laquarija in Treeborna da prikliče Light and Darkness Dragona. Gorz napade Hoplomusa, Gorzov token in LADD pa Flisku priigrata zmago.

0 : 1

Davor side-decka 1 karto, Miha pa 3.

GAME 2: Davor izbere, da bo začel drugo igro. Seta pošast in 2 s/t karti. Flisk naredi isto kot Davor. Le-ta v svojem turnu aktivira Dust Tornado in uniči Fliskov setan Swallow Flip. Nato igra Proving Ground in searcha Bestiarija, ki ga seta in ga contacta s setanim Gladiator Beastom (žal nisem zasledil, kateri je bil, ampak mislim, da ni bil Hoplomus). Gyzarus uniči Fliskovega setanega Rykota in Book of Moon, ki ga le-ta tokrat chaina. Davor konča svojo potezo. Miha normal summona Debris Dragona, ki prikliče Rykota iz Graveyarda in ju tjuna v Iron Chain Dragona, s katerim napade setanega Gyzarusa. Davor aktivira Waboku in na koncu Battle Phase-a taga Gyzarusa za Murmilla in Laquarija. Flisk še seta 1 s/t karto in konča. Davor napade z Laquarijem, Flisk pa responda z Enemy Controllerjem, Murmillo pa uspešno naredi 800LP škode.

8000 : 7200

Jevrosimov Murmillota taga za Laquarija, nato pa normal summona Samnita in jih vse tri združi v Gladiator Beast Heraklinosa. Seta še 1 s/t karto in enda svoj turn. Flisk summona Lonefire Blossom, ki jo tributa za še eno, katero nato tributa za Dandyliona ter preda potezo Davorju. Le-ta aktivira Dimensional Fissure in special summona Guardian Eatosa. Eatos napade Dandyliona, Heraklinos pa napade za 3000LP škode.

8000 : 4200

Davor konča, Miha pa scoopa.

1 : 1

GAME 3: Flisk začne z enim setanim monsterjem in eno setano s/t karto. Davor MST-ja Fliskov Mirror Force, summona Hoplomusa in napade Rykota. Ryko uniči Hoplomusa in milla My Body as a Shield, Book of Moon in Super-Nimble Mega Hamstera. V Main Phase 2 še Davor seta 1 s/t karto in konča. Flisk summona Lonefire Blossom, jo tributa za še eno, to pa za Tytannial. Napade za 2800LP škode.

5200 : 8000

Miha konča svojo potezo. Davor aktivira Gladiator Proving Ground in searcha Laquarija, ki ga normal summona, seta 1 s/t karto in konča. Flsik aktivira Brain Control in zavzame Laquarija.

5200 : 7200

S Tytannial, Princess of Camellias, in Laquarijem napade za 4600LP škode.

600 : 7200

V Main Phase 2 tributa Laquarija za Caiusa, ki s svojim efektom remova sebe in Fliska popelje v finale.

1 : 2

Po tem res neverjetnem matchu smo vsi šli gledat edini match, ki se je še igral – top4, Perič [Blackwing] proti nekemu Hrvatu [Twilight]. Perič je zaostajal z 0 : 1, a se mu je po zaostanku v tretji igri vendarle uspelo pobrati, predvsem s pomočjo Skill Draina, in se je tako tudi on uvrstil v finale.

http://img693.imageshack.us/img693/9959/dsc00079aj.jpg
Kočljiva situacija, mimo katere se je Perič prebil v finalni dvoboj.

http://img441.imageshack.us/img441/6125/dsc00080nx.jpg
Finalista Flisek in Perič.

Kot sedaj verjetno že veste, je prav on potem zmagal. Žal nisem uspel opisati finalnega dvoboja tega turnirja, saj se mi je zelo mudilo na vlak in smo z Amadejem in Vitjanom pol poti od Viča pa do železniške postaje skoraj tekli. Tam smo še hitro skočili v McDonald's, ker si je vsak izmed nas kupil nekaj za jesti in ravno v zadnjem trenutku zlezli na vlak. Ko smo našli prazni kupe in se usedli na sedeže, je bil občutek neopisljiv. Bolela so nas stopala in bili smo lačni, zato smo navalili na hamburgerje. Vso pot do Pragerskega smo se še pogovarjali turnirju, o deckih in še o marsičem drugem. Tam pa sva z Amadejem vendarle izstopila in že so naju čakali moja mati, ki so naju odpeljali vsak na svoj konec Ptuja. Ta dan je bil resnično nepozaben…

Zaključna beseda

Za mano je napornih 16 ur, ki sem jih preživel za računalnikom zaradi pisanja tega poročila, da ne omenjam celega dneva delanja zapiskov in fotografiranja na dan turnirja samega. Na tem mestu bi se rad opravičil za morebitne pravopisne napake in se iskreno zahvalil vsem, ki so mi tisti dan delali družbo, predvsem Amadeju Banu in Vitjanu Glavčiču, vsem, ki so me pri pisanju reporta podpirali, vsem ki so verjeli vame in vsem, ki bodo ta report dejansko v celoti prebrali. Potrebno je tudi omeniti, da mi je vzor pri pisanju bil Samo "intruder" Horvat, saj sem bil navdušen nad njegovim poročilom s Summer Cupa, nad njegovim sarkastičnim smislom za humor in nad njegovim prefinjenim načinom. Posebne čestitke gredo seveda tudi finalistoma turnirja, Timu "NeroXDemon" Periču in Mihi "FLISK" Flisku ter vsem ostalim, ki so se turnirja udeležili in s tem prispevali vsak svoj drobec k njegovi veličastni končni podobi.

Se vidimo na državnem,
vaš

Nace "nace" Zavrtanik

_________________


Nazadnje urejal/a nace 01 Jun 2010 14:05; skupaj popravljeno 1 krat
29 Maj 2010 17:11 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
Malo raztegnjeno ^^' Ima kdo kako idejo, kako bi to zrihtal?

_________________
29 Maj 2010 17:18 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
King
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.07. 2007, 23:25
Prispevkov: 649
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
da bi slike enostavno zmanjšal z kakšnim programom.. ali pa da bi jih dal na photobucket pa bi pač dodal linke Razz drugače pa slike pa to so mega.. nisem še prebral vsega do konca ker ni glih malo ne Razz

_________________


Objavil ivangrozniiii dne 04.02.2011 ob 17:46
dvomim da bo rihanna prletela sm na koncert...v deželo podalpskih slovencev
29 Maj 2010 17:28 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
King je napisal/a:
da bi slike enostavno zmanjšal z kakšnim programom.. ali pa da bi jih dal na photobucket pa bi pač dodal linke Razz drugače pa slike pa to so mega.. nisem še prebral vsega do konca ker ni glih malo ne Razz
Jebiga zdaj xD bo se pač vsak malo potrudil Razz

_________________
29 Maj 2010 17:30 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
King
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.07. 2007, 23:25
Prispevkov: 649
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
ti si se tudi mogo .. tak da Razz no vglavnem.. pohvale .. mega report Smile

_________________


Objavil ivangrozniiii dne 04.02.2011 ob 17:46
dvomim da bo rihanna prletela sm na koncert...v deželo podalpskih slovencev
29 Maj 2010 17:32 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
caser
Administrator foruma


Pridružen/-a: 14.06. 2009, 15:19
Prispevkov: 489
Kraj: Cosmic Shock

Prispevek Odgovori s citatom
Svaka čast za report še enkrat, ful truda noter, se vidi, edino malo dolgo odpira meni, pa saj gre, glavno da bom lahko kako urco bral ^^.

_________________
My YugiTube Studio
29 Maj 2010 17:45 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Cyber Dude
Member


Pridružen/-a: 23.12. 2007, 17:23
Prispevkov: 481
Kraj: Visoko^^

Prispevek Odgovori s citatom
Zelo všečen report Wink Mal me motijo slike [ene so slabe ;hintnamene;] ker so raztegnene ampak sm vseeno prebrau use. ^^ super je. grats.
29 Maj 2010 18:52 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Dark_Angel
Gnjavator 1.a


Pridružen/-a: 12.02. 2010, 20:07
Prispevkov: 775

Prispevek Odgovori s citatom
najs. čeprav me je v prvem gejmu povozo, če nebi mel starlight roada, solemna. bi ga prefukal ko mačka.
29 Maj 2010 20:09 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bruklin
Member


Pridružen/-a: 03.10. 2007, 14:43
Prispevkov: 1687
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
Cyber Dude je napisal/a:
Zelo všečen report Wink Mal me motijo slike [ene so slabe ;hintnamene;] ker so raztegnene ampak sm vseeno prebrau use. ^^ super je. grats.

pošten report ne...upam da še boš akkewga napiso...

_________________

iščem
Want...
29 Maj 2010 20:22 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reaper
Member


Pridružen/-a: 15.07. 2007, 14:16
Prispevkov: 1892
Kraj: Na žuru!

Prispevek Odgovori s citatom
super za prebrat in pogledat slike. je pa res da so prevelike in nekaterih mi po pou ure še vedno ni odprlo. verejtno bi blo bolše če bi dal slike kot link. manja placa pa preglednejše. drgač pa res bomba =)

_________________
29 Maj 2010 20:29 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
power11
Rachegott


Pridružen/-a: 02.09. 2007, 07:19
Prispevkov: 2479
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
Dober report. Do aj sem prebral metch med italjanom in belim bogov v čemer sem opazil da če sem dobro bral je italjan švinglal tak da se bol neda ker je vedno srčal in koristil effekte od infernity-ev ko je mel karte v handu pri infernitiyev pa je pogoj za effekte da ma prazn hand.

_________________


Kar lahko narediš jutri, ne prelagaj na danes!
30 Maj 2010 23:17 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
power11 je napisal/a:
Dober report. Do aj sem prebral metch med italjanom in belim bogov v čemer sem opazil da če sem dobro bral je italjan švinglal tak da se bol neda ker je vedno srčal in koristil effekte od infernity-ev ko je mel karte v handu pri infernitiyev pa je pogoj za effekte da ma prazn hand.
Setal definitivno ni, ker bi sicer jas to napisal xD Bolj kot to, da je čital, je pomoje to, da niti ni dobro poznal vseh efektov... Smile

_________________
31 Maj 2010 09:22 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
power11
Rachegott


Pridružen/-a: 02.09. 2007, 07:19
Prispevkov: 2479
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
nace je napisal/a:
power11 je napisal/a:
Dober report. Do aj sem prebral metch med italjanom in belim bogov v čemer sem opazil da če sem dobro bral je italjan švinglal tak da se bol neda ker je vedno srčal in koristil effekte od infernity-ev ko je mel karte v handu pri infernitiyev pa je pogoj za effekte da ma prazn hand.
Setal definitivno ni, ker bi sicer jas to napisal xD Bolj kot to, da je čital, je pomoje to, da niti ni dobro poznal vseh efektov... Smile


Pozna effekte kart, ker je namreč mel namerma italjanske karte samo toliko da bi lahko čital, pa pri eni igri še je reko da je jugde v italji ko sta junota klicala tak da dvomim da ni vedal kaj karte delajo.

_________________


Kar lahko narediš jutri, ne prelagaj na danes!
31 Maj 2010 12:40 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
power11
Rachegott


Pridružen/-a: 02.09. 2007, 07:19
Prispevkov: 2479
Kraj: Maribor

Prispevek Odgovori s citatom
Report sem prebral zaj v celoti in je mega. Moti me samo ena stvar in to so prevelike slike ker zaradi njih se je report teško bral pač zaradi skrulanja levo in desno. Drugač pa si za pisanje reportov met top 3 Smile

_________________


Kar lahko narediš jutri, ne prelagaj na danes!
31 Maj 2010 12:53 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
Update ^^ Vem, da s tem prihajam malo pozno, ampak boljše pozno, kot nikoli. Slike zamenjal za linke in Mihaela Roziča preimenoval v Rosija Smile

_________________
01 Jun 2010 14:06 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chippy
Member


Pridružen/-a: 19.06. 2008, 13:42
Prispevkov: 715
Kraj: Slovenija moja domovina!

Prispevek Odgovori s citatom
dober report! vse odlično! sedi 5

_________________
zmaga557 je napisal/a:
vedno zmagam razen če igram proti vam hehe




LockDown je car!
LP chippy
01 Jun 2010 15:34 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nace
Moderator foruma


Pridružen/-a: 27.08. 2009, 12:24
Prispevkov: 991
Kraj: Ptuj

Prispevek Odgovori s citatom
chippy je napisal/a:
dober report! vse odlično! sedi 5
Ti samo glej, da bo tvoj prav tako dober! Wink

_________________
01 Jun 2010 15:40 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    Yu-Gi-Oh! United Seznam forumov » Razno, ostalo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.